DEH

DEH

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

1.600.000€ χρωστάει η ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ

Λίγο έλειψε να βυθιστεί στο σκοτάδι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής και συνεκδοχικά ο Δήμος στην λειψυδρία το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου, όταν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ ήρθαν να αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Η είδηση δεν άργησε να κάνει το γύρο της Κομοτηνής, ωστόσο ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νότης Χαραλαμπίδης, μιλώντας στον «Χ» ξεδίπλωσε το κουβάρι του χρέους της δημοτικής επιχείρησης, αλλά και τον τρόπο που αυτό διαχειρίζεται.
1.6 εκ ευρώ η οφειλή της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ
«Ήταν ένα λάθος εκ παραδρομής της ΔΕΗ», λέει κατ’ αρχάς ο κος Χαραλαμπίδης, αποκαλύπτοντας όμως ότι «υπάρχει μία οφειλή προς τη ΔΕΗ που είναι και παλαιότερη και είχε οξυνθεί στα δύσκολα χρόνια της ΔΕΥΑΚ. Αυτή η οφειλή φτάνει το 1.600.000€ και είναι από τα αντλιοστάσια που δουλεύουν φουλ το καλοκαίρι».
Στο περιθώριο της υπόθεσης αυτής βέβαια, έρχεται στο φως η δυσλειτουργία του ελληνικού δημοσίου εν γένει καθώς όπως λέει ο κος Χαραλαμπίδης «είχε γίνει μία αίτηση από την προηγούμενη διοίκηση για τις 100 δόσεις η οποία όμως από αβελτηρία της διοίκησης της ΔΕΗ, παρέπεσε». Αυτό είχε ως συνέπεια να λάβει ο εργολάβος εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης της ΔΕΥΑΚ, η οποία τελικώς δεν εκτελέστηκε με παρέμβαση του προέδρου που έκανε αμέσως επαφή με τον αντίστοιχο αρμόδιο της ΔΕΗ για να διαπιστωθεί τελικά το λάθος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
Απορίας άξιο επίσης είναι και το γεγονός ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΚ –που πλέον πληρώνονται κανονικά- δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των διακοπών, αλλά αυτό δεν προβλημάτισε κανέναν υπάλληλο της ΔΕΗ ώστε η παλιά αυτή εντολή να μην φτάσει στον εργολάβο.
Ν. Χαραλαμπίδης: Σχεδιάζουμε τη νέα πολιτική της ΔΕΥΑΚ
Ο Νότης Χαραλαμπίδης ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία της ΔΕΥΑΚ και όπως είπε είναι θέμα ημερών να συσταθεί σε σώμα το ΔΣ. 
Βέβαιο είναι πάντως ότι τη θέση του αντιπροέδρου θα αναλάβει ο Μεχμέτ Μεσούτ καθώς και ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο ανάμεσα στα άλλα, θα ασχοληθεί και με την εν γένει πολιτική της ΔΕΥΑΚ.
«Θα πρέπει να καθορίσουμε μία συγκεκριμένη πολιτική, υπάρχουν χρέη, αλλά υπάρχουν και ανείσπρακτα», είπε ο κος Χαραλαμπίδης και η δήλωσή του αυτή συνάδει τρόπον τινά με το σχόλιο του αντιδημάρχου Οικονομικών επί του θέματος της ενδεχόμενης διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΥΑΚ, παρά το γεγονός ότι όταν ρωτήθηκε, δεν είχε ακόμη ενημερωθεί. «Μπορεί η ΔΕΗ να είναι ιδιωτική επιχείρηση αλλά ξέρω και έχω ακούσει από τον πρόεδρο ότι υπάρχουν πολλές κρατικές επιχειρήσεις –εκτός από τους ιδιώτες- που χρωστάνε στη ΔΕΥΑΚ και ίσως αυτές οι επιχειρήσεις ή και το κράτος ακόμη πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για να φέρουμε τη ΔΕΥΑΚ στο σημείο που έχουμε βάλει ως στόχο», είπε ο κος Πολιτειάδης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: