DEH

DEH

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Ο Σπάρτακος για το εργατικό δυστύχημα στο Ορυχείο Καρδιάς: «Δεν θα αφήσουμε τις ευθύνες να «μείνουν στα αζήτητα»»

Θλίψη, οργή, πίκρα. Πίκρα, θλίψη και οργή.
Δυστυχώς ένας ακόμα εργαζόμενος -από αυτούς που καθημερινά «ζώνονται» με άκρατο επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και αλτρουισμό και επιτελούν τη δουλειά τους υπό τις πιο ιδιαίτερες συνθήκες που ενδεχομένως να έχουν ποτέ καταγραφεί- προστέθηκε στη λίστα των θανόντων από εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ.
Το ήδη τραγικό γεγονός, αποκτά ανείπωτα θλιβερή διάσταση εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του άτυχου συναδέλφου και της οικογενειακής του κατάστασης.
Οι διαχρονικές ελλείψεις, οι δύσκολες συγκυρίες, οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας, οι παραλείψεις και οι ανοχές για μία ακόμα φορά καθίστανται ηθικοί αυτουργοί.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, για πολλοστή φορά, καλεί:
  • Τη Διοίκηση της ΔΕΗ και την Κυβέρνηση :
  • Να αναλάβουν ευθύνες
  • Να λάβουν μέτρα
  • Να προβούν σε ενέργειες για τις οποίες διαχρονικά έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.
Περαιτέρω καλεί:
  • Τους εργαζόμενους να μην «ενδίδουν» στις ανάγκες που υπάρχουν εφόσον δεν διασφαλίζονται η υγεία, η ασφάλεια, Η ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΖΩΗ.
  • Όλους όσους -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- δραστηριοποιούνται στους χώρους της ΔΕΗ, να τηρούν τα προβλεπόμενα, τους κανονισμούς, τους όρους και τα ΟΡΙΑ.
Σαφώς, ούτε και αυτή τη φορά θα αφήσουμε τις ευθύνες να «μείνουν στα αζήτητα» και αναμένουμε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια στο πλαίσιο των ελέγχων που θα γίνουν.
Στην οικογένεια του συναδέλφου και στο συγγενικό του περιβάλλον εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας, ευχόμενοι δύναμη και κουράγιο.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: