DEH

DEH

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Χ. Θεοχάρης: Ο Γ. Σταθάκης δεν είπε λέξη για το σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Για απάντηση, μη απάντηση από τον υπουργό Ενέργειας κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης στην υπόθεση για τις παράνομες επιχορηγήσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Θεοχάρης υπενθυμίζει ότι μαζί με τον κ.Φωτήλα και την κα. Μάρκου είχαν υποβάλει ερώτηση σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο της μη παράστασης πολιτικής αγωγής της ΔΕΗ στην κακουργηματικού χαρακτήρα υπόθεση για παράνομες επιχορηγήσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από την εταιρεία, ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ, για μη εξοφληθέν δάνειο ύψους 500.000 ευρώ, καθώς και για αμοιβή 300.000 ευρώ για μελέτη που δεν κατατέθηκε ποτέ.
Όπως επισημαίνει ο κ. Θεοχάρης, το Υπουργείο περιορίστηκε στην επισύναψη της απάντησης  του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, ο οποίος αναφέρει πως η διοίκηση της επιχείρησης δεν παρέστη γιατί το δάνειο των 500.000 ευρώ αποπληρώθηκε εντόκως και πως τα χρήματα που είχαν δοθεί για τη μελέτη επεστράφησαν. Και με βάση αυτά η επιχείρηση αποφάσισε πως ήταν προς το συμφέρον της η μη παράσταση πολιτικής αγωγής της ΔΕΗ στη δίκη, καθώς λόγω της κρίσιμης κατάστασης της εταιρείας απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση διοίκησης, στελεχών και εργαζομένων.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, ο υπουργός Γ. Σταθάκης δεν είπε λέξη για τις παράνομες επιχορηγήσεις ύψους 1 εκ. ευρώ.  Και συνεχίζει: “ Αναρωτιόμαστε λοιπόν:
Πώς η διοίκηση της εταιρείας προασπίζεται τα συμφέροντα των μετόχων με αυτές τις πρακτικές;
Πώς διασφαλίζει τον ηθικό κίνδυνο από τη στιγμή που οποιοσδήποτε μπορεί να λαμβάνει παρανόμως υψηλότατα ποσά αποφεύγοντας τις όποιες συνέπειες μόνο με την επιστροφή των χρημάτων;
Πώς μπορεί η διοίκηση της εταιρείας να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά; Από τη μία πιέζει τους πολίτες για  να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα και την ίδια  ώρα αντιμετωπίζει με τέτοια ελαστικότητα όσους εντός του οργανισμού τη ζημιώνουν;”, καταλήγει στη δήλωσή του ο Χ. Θεοχάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: