DEH

DEH

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Κατρούγκαλος: «Ο Σκουρλέτης είπε το αυτονόητο για τη ΔΕΗ»

Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Ο Σκουρλέτης είπε το αυτονόητο για τη ΔΕΗ Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σκουρλέτης είπε το αυτονόητο για το θέμα της ΔΕΗ και χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον στόχο να κλείσει η αξιολόγηση τον Απρίλιο.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ και το άρθρο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στο οποίο
αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «ο κ. Σκουρλέτης λέει το αυτονόητο, ότι το ΔΝΤ και σε αυτήν την περίπτωση ανοίγει θέματα που έχουν κλείσει στην προηγούμενη φάση της αξιολόγησης και θέματα τα οποία δεν είναι στη συμφωνία. Εμάς ο στόχος μας είναι προφανής, να μείνει δημόσια η ΔΕΗ γιατί στον στρατηγικό τομέα της ενέργειας πρέπει να εξακολουθεί το Δημόσιο να έχει τη δυνατότητα επιρροής. Πιστεύω ότι και σε αυτό το θέμα η διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε έναν έντιμο συμβιβασμό».

Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «κάθε λεπτό καθυστέρησης είναι κακό για την οικονομία, αναχαιτίζει αυτήν την ανοδική ορμή που έχει αναπτύξει η ελληνική οικονομία… Η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε εμάς, δεν μπορούμε να κλείσουμε με οποιουσδήποτε όρους, με όρους δηλαδή που να επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τη λιτότητα και την κατάσταση του μέσου εργαζόμενου στην Ελλάδα… Υπάρχει πρόθεση και στην Ευρώπη να τελειώνουμε. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε έναν έντιμο συμβιβασμό γιατί προφανώς και μία καλύτερη συμφωνία τον Ιούνιο δεν θα είναι καλύτερη από το να κλείσουμε τώρα. Έχω την αίσθηση ότι ο Απρίλιος είναι ρεαλιστικός». 

http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: