DEH

DEH

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ: «Οι Ιδιώτες Δεν Θέλουν να Κάνουν Επενδύσεις Αλλά να Πάρουν το 40% των Έτοιμων Λιγνιτικών Μονάδων»

«Οι εργαζόμενοι έχουν το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας και από τη στιγμή που έχουν αυτό το δικαίωμα ακολουθούν το συνδικάτο τους στην απεργία», δήλωσε στην εκπομπή «Breakfast» του athina984, με τους Γιάννη Λαυράνο και Έλενα Μπρέγιαννη, o Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης.
Προσθέτοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι οι εργαζόμενοι
που κατεβάζουν τις διακόπτες, αλλά η κυβέρνηση. «Από τη στιγμή που γίνεται η απεργία πάντα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που δουλεύει, αλλά όχι αρκετό για να μπορέσει να καλύψει τεχνικά προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν», τόνισε ο κ. Μανιάτης, επισημαίνοντας ότι «δίνεται εντολή από την κυβέρνηση προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε όλες τις εγκαταστάσεις και βγαίνουν εκτός κάποια μηχανήματα κι έτσι δημιουργούνται τα προβλήματα.
Δεν υπάρχει ούτε μια φορά που οι τεχνικοί να κατέβασαν τους διακόπτες». Αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς παραγωγής ενέργειας o Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της Επιχείρησης απέρριψε ότι η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου επιβάλει την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
Όπως επεσήμανε, υπάρχουν ορυχεία λιγνίτη ανεκμετάλλευτα. «Στα κοιτάσματα της Δράμας και της Ελασσόνας μπορούν να επενδύσουν οι ιδιώτες. Να φτιάξουν μονάδες και να έχουμε νέες θέσεις εργασίας. Αντ’ αυτού ζητούν να πάρουν το 40% των έτοιμων λιγνιτικών μονάδων. Δεν θέλουν να κάνουν επενδύσεις», υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης.
Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΗ μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Πτολεμαΐδα και μετά με την περιφέρεια στην Κοζάνη όπου θα παρευρεθεί και ο κ. Σταθάκης. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Μεγαλόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: