DEH

DEH

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Αντιπαράθεση Σκουρλέτη – Χατζηδάκη με φόντο ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


Έντονη αντιπαράθεση, ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Κωστή Χατζηδάκη, έχει προκαλέσει μία ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του 40% της ΔΕΗ.
Αρχικά, ο υπουργός Εσωτερικών, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, εκφράζει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης, κάνοντας λόγο για «κανιβαλισμό» της ΔΕΗ από Θεσμούς, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί με βεβαιότητα σε κατάρρευση τη ΔΕΗ
Με αφορμή το άρθρο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι καιρός να σταματήσουν πια τα πειράματα της κυβέρνησης με τη ΔΕΗ και την αγορά ενέργειας.
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα συμφώνησαν το 2015 να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020. «Σε τέσσερα χρόνια. Και αυτό με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο! Μια ιδιωτικοποίηση δωρεάν! Ένα μοντέλο Φρανκενστάιν, που οδηγεί τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης αναφερόντας για τον κ. Σκουρλέτη ότι υπερασπίζεται αυτό το μοντέλο, επιτιθέμενος στην ίδια τη διοίκηση της ΔΕΗ για τις επιφυλάξεις της.
«Και η Κυβέρνηση εμφανίζεται να παλεύει «ηρωικά» υπέρ της ακινησίας που οδηγεί με βεβαιότητα σε κατάρρευση της ΔΕΗ. Η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε το πρόγραμμά της που οδηγεί σε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο για την αγορά ενέργειας και στη σωτηρία της ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας τα έσοδα για να προχωρήσει η επιχείρηση στο μέλλον. Τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί η μέχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης είναι, εκ των πραγμάτων, εκείνα των ανταγωνιστών της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ ζημιώνεται καίρια και η εθνική οικονομία πλήττεται στο σύνολο της», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Σκουρλέτης: Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ
Ο υπουργός Εσωτερικών δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία όσο μιλάει εκτίθεται. Ο κ. Χατζηδάκης είναι πλήρως αποκαλυπτικός για το ρόλο του κόμματός του».
«Η Νέα Δημοκρατία όσο μιλάει εκτίθεται. Ο κ. Χατζηδάκης είναι πλήρως αποκαλυπτικός για το ρόλο του κόμματός του. Φθάνει στο σημείο να ζητά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ζήτημα που δεν το θέτουν ούτε καν οι ίδιοι οι δανειστές, παραδίδοντας έτσι, τα δίκτυα της χώρας, ένα φυσικό μονοπώλιο, σε ιδιώτες. Σημειωτέον, η ΔΕΗ από το συγκεκριμένο σχέδιο, που ήδη υλοποιείται και διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, θα εισπράξει περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ.
Ψεύδεται ή έχει άγνοια, ο κ. Χατζηδάκης, όταν ισχυρίζεται ότι οι δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος (ΝΟΜΕ) είναι δωρεάν. Μακάρι το σχέδιο για πώληση των πάντων, που υποστηρίζει το κόμμα του, να απέφερε στη ΔΕΗ όσα θα εισπράξει από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ.
Το συμπέρασμα είναι ένα. Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών.
Η ΔΕΗ έχει όλες τις προϋποθέσεις να παραμείνει ισχυρή εταιρία στην νέα ανταγωνιστική αγορά που διαμορφώνεται, αρκεί να μην υπονομεύεται», απάντησε ο Σκουρλέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: