DEH

DEH

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΔΕΗ: 57.000 καταναλωτές επανεντάχθηκαν στη ρύθμιση των 36 δόσεων

Πλέον για το αμέσως επόμενο διάστημα και έως τα τέλη Μαΐου, βάσει απόφασης της διοίκησης της ΔΕΗ, θα ισχύουν για νοικοκυριά, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα εξής...

Με την επανένταξη 57.000 καταναλωτών στο ευνοϊκό
πρόγραμμα διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36
δόσεις ολοκληρώθηκε χθες, μετά από δύο παρατάσεις, το χρονικό διάστημα αξιοποίησης της ρύθμισης της “δεύτερης ευκαιρίας” που παρείχε η ΔΕΗ στους πελάτες της.
Πλέον για το αμέσως επόμενο διάστημα και έως τα τέλη Μαΐου, βάσει απόφασης της διοίκησης της ΔΕΗ, θα ισχύουν για νοικοκυριά, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα εξής:
* για οφειλή έως 1.000 ευρώ ρύθμιση σε 24 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή - η 1η δόση θα καταβάλλεται άμεσα,
* για οφειλή άνω των 1.000 ευρώ υπάρχουν δυο επιλογές: α) η άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις ή β) η άμεση καταβολή του 15% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις.
Διευκρινίζεται ότι για μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με τον μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με 18-36 δόσεις.
Από τις ανωτέρω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και οι Αγροτικοί για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι πελάτες με οφειλή έως 500 ευρώ στις 28.2.2017 μπορούν να αιτηθούν αναστολή πληρωμής για ένα έτος και χορήγηση έκπτωσης 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση από 01.03.2017 μέχρι και 30.04.2017.
Η ΔΕΗ καλεί όλους τους πελάτες της με ληξιπρόθεσμες οφειλές να ανταποκριθούν στις νέες προτάσεις ρύθμισης και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: