DEH

DEH

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ομαδικές προσφυγές από υποψηφίους της ΔΕΗ – Για τους εκκρεμείς διαγωνισμούς 1/2007 & 2/2008

Στην κατάθεση ομαδικών προσφυγών προχωρούν οι υποψήφιοι δύο διαγωνισμών της ΔΕΗ, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα, και συγκεκριμένα για τον δεύτερο διαγωνισμό του 2007 και τον πρώτο του 2008 που αφορούν 130 θέσεις ειδικότητας Τεχνικών Ορυχείων συνολικά, καθώς ενώ προχώρησαν σε κάποιες ενέργειες προς τη ΔΕΗ για να πληροφορηθούν γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εν λόγω διαγωνισμοί, δεν έχουν πάρει ακόμη κάποια απάντηση.
Για το σκοπό αυτό μάλιστα, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής σε καφετερία της Πτολεμαΐδας, αποφάσισαν να συγκροτήσουν και συντονιστική επιτροπή, καθώς αποτελεί κοινή πεποίθηση πλέον πως «ό,τι πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει ομαδικά και συντονισμένα, διότι ό,τι κάναμε μέχρι τώρα ήταν σε προσωπικό επίπεδο», όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» μία από τους υποψηφίους, η κ. Βιργινία Ευθυμίου. «Από εδώ και πέρα όσες κινήσεις κάνουμε θα είναι ομαδικές. Ευελπιστούμε να γίνει η πρόσληψη αυτών των 130 ατόμων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, είναι 130 οικογένειες που ζουν στην περιοχή μας και θα στηρίξουν την περιοχή μας», ανέφερε η κ. Ευθυμίου και ζήτησε την βοήθεια όλων. «Ζητούμε την βοήθεια του Δήμου, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου, από οποιονδήποτε μπορεί να μάς στηρίξει σ’ αυτό τον αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ομάδα επιτυχόντων έχει ξεκινήσει εδώ και ένα πεντάμηνο περίπου κάποιες κινήσεις ζητώντας από τη ΔΕΗ να βγάλει τα αποτελέσματα για τους δύο διαγωνισμούς που έχει σε εκκρεμότητα, καθώς έχουν ολοκληρωθεί και έχουν προσληφθεί οι εργάτες για τους δύο αυτούς διαγωνισμούς, αλλά για τις 130 θέσεις αυτές εκκρεμεί η πρόσληψη, 65 στον ένα και 75 στον άλλο περιμένουν ακόμα να βγουν τα αποτελέσματα.
«Υποτίθεται ότι οι προσλήψεις καθυστέρησαν επειδή πήρχε κάποιο κόλλημα με τις συνεντεύξεις. Οι υποψήφιοι δεν πέρασαν από συνέντευξη γατί το 2009 βγήκε ένας νόμος που έλεγε ότι ακυρώνονται όλοι οι διαγωνισμοί που έχουν συνέντευξη, αλλά αυτό έχει διευκρινιστεί με κάποιο νόμο το 2010. Υπήρξε κάποια ρύθμιση το 2010 που λέει ότι ακυρώνονται οι διαγωνισμοί που βγήκαν από τον Οκτώβριο του 2010 και μετά και έχουν συνέντευξη. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν κανονικά οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί και ο πρώτος διαγωνισμός του ’07 και ο δεύτερος του ’08», σημείωσε η κ. Ευθυμίου και πρόσθεσε: «Αυτή τη φορά ευελπιστούμε και ότι θα μας απαντήσει η ΔΕΗ και ότι θα ολοκληρώσει τους δύο αυτούς διαγωνισμούς».


http://e-ptolemeos.gr/omadikes-prosfiges-apo-ipopsifious-tis-dei/

Δεν υπάρχουν σχόλια: