DEH

DEH

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ο Μίμης Δημητριάδης για τη συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη με τα προεδρεία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

dimitriadis
Σήμερα στην Αθήνα, στις 27-01-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του  Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη με τα προεδρεία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».
Συμμετείχα στην συνάντηση μαζί τους κ.κ. Γ. Αδαμίδη , Αν. Καρρά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ , τους κ.κ. Μ. Μόσχο, Αθ. Μάστορα, Φ. Καραμπίκα του  «Σπάρτακου» και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Δ. Παπασταμόπουλου.  Η συνάντηση έγινε σε κλίμα κατανόησης και θετικής διάθεσης.
Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων  έθεσαν στον υπουργό μια σειρά από θεσμικά, εργασιακά και  μισθολογικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, και κατέθεσαν προτάσεις για την επίλυσή τους. Αναφέρθηκαν εκτενώς  στις αυξημένες απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αλλά και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που υποστηρίζουν την λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα των εργαζομένων, που έδωσαν έμφαση σε θέματα όπως αυτά  της κάλυψης των εξόδων κατά την εργασία εκτός έδρας, των επιδομάτων ευθύνης και  των υπερωριών, εκφράζοντας τη διάθεση να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων σε συνεργασία και με τα συναρμόδια υπουργεία. Πρόκειται, εξάλλου για ζητήματα που συνδέονται άμεσα με την υποχρέωση των εργαζομένων του κλάδου να υποστηρίζουν την 24ωρη λειτουργία της ΔΕΗ, να ανταποκρίνονται σε έκτακτες περιπτώσεις οποιαδήποτε στιγμή και να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλη την Επικράτεια.
Στον υπουργό τέθηκε επίσης το ζήτημα της λειτουργίας των Επιτροπών Κρίσης Εργατικών Ατυχημάτων.  Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες βελτιώσεων.

Μίμης Δημητριάδης 
Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ  Π.Ε. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: