DEH

DEH

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία εργαζομένων στη ΔΕΗ για θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των διοικήσεων της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, παρουσία του βουλευτή νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμη Δημητριάδη.
Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων έθεσαν στον υπουργό μια σειρά από θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, και κατέθεσαν προτάσεις για την επίλυσή τους. Αναφέρθηκαν εκτενώς στις αυξημένες απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αλλά και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που υποστηρίζουν την λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα των εργαζομένων, που έδωσαν έμφαση σε θέματαόπως αυτά της κάλυψης των εξόδων κατά την εργασία εκτός έδρας, των επιδομάτων ευθύνης και των υπερωριών, εκφράζοντας τη διάθεση να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων σε συνεργασία και με τα συναρμόδια υπουργεία. Πρόκειται, εξάλλου, για ζητήματα που συνδέονται άμεσα με την υποχρέωση των εργαζομένων του κλάδου να υποστηρίζουν την 24ωρη λειτουργία της ΔΕΗ, να ανταποκρίνονται σε έκτακτες περιπτώσεις οποιαδήποτε στιγμή και να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλη την Επικράτεια.
Στον υπουργό τέθηκε επίσης το ζήτημα της λειτουργίας των Επιτροπών Κρίσης Εργατικών Ατυχημάτων. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες βελτιώσεων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: