DEH

DEH

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

"Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ"

Eπιστολή του Κων/νου Μασούρα (εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ) για το θέμα της ένταξης των Β.Α.Ε. και την διακοπή της απόφασης για το επίδομα του επικινδύνου εργασίας Συνάδελφοι
Με αφορμή τις άκρως δυσάρεστες εξελίξεις που συνέβησαν στο θέμα της ένταξης των Β.Α.Ε. και της διακοπής της απόφασης για το επίδομα του επικινδύνου εργασίας αλλά και την παράλογη εμμονή του σημερινού Υπουργού Εργασίας να μην συζητά με τους συνδικαλιστικούς φορείς, του μεγαλύτερου και αντιπροσωπευτικότερου πρωτοβάθμιου σωματείου στον Όμιλο ΔΕΗ, την ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ θέλω να επισημάνω συνοπτικά τα εξής:

- Η θέση μου ως εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι ότι η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, οφείλει να επανορθώσει άμεσα την άδικη απόφαση που στερεί σε εκατοντάδες συναδέλφους το νόμιμο δικαίωμα χορήγησης ενός επιδόματος που δεν χαρίστηκε αλλά κατακτήθηκε με αγώνες και αντιπροσωπεύει
ενά πολύ μικρό μέγεθος της τεράστιας προσφοράς των ΕΝΑΕΡΙΤΩΝ, σε συνθήκες πλήρους επικινδυνότητας.
Δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται με τα πολλαπλά εργατικά ατυχήματα (αρκετές φορές και θανατηφόρα) που γίνονται διαχρονικά και έχουν ως θύματα τους εργαζόμενους της κατηγορίας Τ4/Α.

Συνάδελφοι
Είναι διαπιστωμένο ήδη ότι οι εναερίτες εργάζονται σκληρά και κάτω από δύσκολες και ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όπως είναι:
α) Οι ακραίες καιρικές συνθήκες (καύσωνας, παγετός).
β) Η Νυκτερινή εργασία
γ) Η εργασία υπό τάση (Μέση & Χαμηλή) που σύμφωνα με τη ΔΥΑΕ ακόμη και η χρήση των ΜΑΠ δεν παρέχει την απαιτούμενη εξασφάλιση.

Επίσης οι εργαζόμενοι της κατηγορίας Τ4/Α (εναερίτες) πάντα δείχνουν το απαιτούμενο εργασιακό ζήλο αναδεικνύοντας την κοινωνική ευαισθησία της ΕΤΑΙΡΙΑΣ, όταν αποκαθιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλες ζημιές του ΔΙΚΤΥΟΥ που προέρχονται από σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες. Αυτή η μεγάλη και σημαντική κοινωνική προσπάθεια έχει καταγραφεί θετικά στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού.

Συνάδελφοι
Η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψην τις ανακοινώσεις και τις επιστολές του πολυπληθέστερου και πιο ιστορικού πρωτοβάθμιου σωματείου της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ, υπενθυμίζοντας ότι:
- Οι εργαζόμενοι πρέπει να φέρουν τα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μονωτικά άρβυλα, κράνος κ.λ.π.) και ανάλογα να είναι εφοδιασμένα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.
- Ένας τεχνίτης δεν πρέπει ποτέ να παρεμβαίνει μόνος του, σε ηλεκτροφόρα στοιχεία αν προηγουμένως δεν συνοδεύεται από δεύτερο τεχνίτη της ίδιας εμπειρίας και ειδικότητας.
Τέλος οφείλουν να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες πρόληψης ατυχημάτων που αφορούν εργαζόμενους αλλά και τη ζωή και την περιουσία τρίτων.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι η πολύχρονη ενασχόληση μου στα θέματα υγείας και ασφάλειας και η εμπειρία μου ως εναερίτης, μου δίδαξε ότι:
"Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ"

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Μασούρας
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: