DEH

DEH

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Πάτρα: Εκανε έρανο έξω από τη ΔΕΗ… για να πληρώσει το ρεύμα

Πάτρα: Εκανε έρανο έξω από τη ΔΕΗ… για να πληρώσει το ρεύμα Σε απόγνωση 60χρονη
Απίστευτο περιστατικό έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στην Πάτρα την προηγούμενη εβδομάδα. Μία 60χρονη γυναίκα έφθασε στο σημείο να τη… στήσει έξω από την κεντρική είσοδο και να κάνει… έρανο προκειμένου να πληρώσει την οφειλή της και να μην την κόψουν το ρεύμα!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόσμος", όλα άρχισαν όταν η γυναίκα παρέλαβε τον διογκωμένο λογαριασμό ο οποίος ανερχόταν στο χρηματικό ποσό των 1700 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν και από πολλούς ανεξόφλητους προηγούμενους λογαριασμούς. Η γυναίκα είναι χήρα, εισπράττει μια πενιχρή σύνταξη όχι πάνω από 350 ευρώ, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και παρ’ όλα αυτά καθαρίζει τους διαδρόμους μιας πολυκατοικίας προσπαθώντας να ενισχύσει τα έσοδά της για να μεγαλώσει τις δύο κόρες της που πηγαίνουν στο λύκειο!
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μία ξεκάθαρα δραματική κατάσταση προφανέστατης οικονομικής αδυναμίας. Και αυτό ακριβώς υποστήριξε η ίδια όταν την προηγούμενη Δευτέρα μετέβη στο κατάστημα της ΔΕΗ ζητώντας να την βοηθήσουν και εξηγώντας ότι της είναι αντικειμενικά αδύνατο να ανταποκριθεί στην οικονομική της υποχρέωση απέναντι στην επιχείρηση και μέσα σε έναν μήνα να καταβάλλει ένα τέτοιο χρηματικό ποσό, ύψους 1700 ευρώ!
Ο αρμόδιος υπάλληλος εξέτασε όλα τα δικαιολογητικά της και μετά από πολλούς υπολογισμούς, εξηγήσεις και επεξηγήσεις, της έκαναν τον διακανονισμό. Ο οποίος όμως δεν είχε χρονική διάρκεια μεγαλύτερη από… 5 μήνες! Δηλαδή, η 60χρονη γυναίκα θα έπρεπε να εξοφλήσει όλο το λογαριασμό των 1700 ευρώ σε μόλις πέντε δόσεις των 340 ευρώ, καλούμενη να πληρώνει και τα τρέχοντα. Πράγμα δηλαδή, αδύνατο να συμβεί στην πράξη…
 
Έβγαλε …κουτί επαιτείας!
Η γυναίκα παρακάλεσε ξανά και ξανά αλλά δεν γινόταν τίποτα. Έτσι παραμένοντας στο ίδιο αδιέξοδο με πριν, βγήκε από το κατάστημα της ΔΕΗ και κάθισε στο πλατύσκαλο δίπλα από την κεντρική πόρτα. Έβγαλε από την τσάντα της και ένα μικρό κουτί και το τοποθέτησε μπροστά της, κολλώντας πίσω της και ένα σημείωμα που έγραφε «Κάνω έρανο για να πληρώσω τη ΔΕΗ. Χρωστάω 1700 ευρώ». Το τι επικράτησε στο χώρο, δεν περιγράφεται.
Κάποιοι από τους καταναλωτές που πήγαιναν στη ΔΕΗ έσπευσαν να την βοηθήσουν ενώ η ενέργεια της ηλικιωμένης προκάλεσε συγκίνηση και αγανάκτηση παράλληλα. Τελικά η γυναίκα αποφάσισε να αποχωρήσει μετά δύο ώρες, βλέποντας ότι ούτε έτσι μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: