DEH

DEH

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Έργα 4 εκατομμυρίων θα χρηματοδοτήσει η ΔΕΗ

Έργα 4 εκατομμυρίων θα χρηματοδοτήσει η ΔΕΗ
Έργα και μελέτες που φτάνουν στο σύνολό τους περίπου τα 4 εκατομμύρια ευρώ, θα χρηματοδοτήσει η ΔΕΗ στη νότια Ρόδο, ως αντισταθμιστικά οφέλη για την κατασκευή του νέου εργοστασίου στην περιοχή.
Τα έργα θα υλοποιηθούν στις τοπικές κοινότητες Κατταβιάς και Γενναδίου ενώ θα χρηματοδοτηθεί και η τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο Θεολόγου. Ο διευθυντής μελετών και κατασκευών της ΔΕΗ, Φώτης Καραγιάννης έστειλε ήδη έγγραφο στο δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά με το οποίο τον ενημέρωσε για την τελική απόφαση της ΔΕΗ, ζητώντας του να μεταβεί στην
Αθήνα για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, η ΔΕΗ Α.Ε., όπως είναι γνωστό, στα πλαίσια της στρατηγικής ενίσχυσης των σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές των ενεργειακών της Έργων, υποστηρίζει δράσεις των τοπικών δήμων με αναπτυξιακό, πολιτιστικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Στα πλαίσια της κατασκευής του νέου Θερμοηλεκτρικού Σταθμού στη Νότια Ρόδο και μετά από αιτήματα του πρώην Δήμου Νότιας Ρόδου προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ με την α. σχετική απόφαση, ενέκρινε τη χρηματοδότηση των έργων/μελετών που αναφέρονται στο συνημμένο Πίνακα και μέχρι του ποσού των 3.900.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, συνολικά για όλα τα έργα και τις μελέτες.

Λόγω των μέχρι σήμερα προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου σταθμού, η διαδικασία χρηματοδότησης των προαναφερθέντων έργων/μελετών δεν είχε μέχρι σήμερα ενεργοποιηθεί.

Πρόσφατα με την υπ’ αρ. 150/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε σχετική αίτηση αναστολής ισχύος της απόφασης    έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΕΠΟ) του νέου Σταθμού, καθώς και συναφές αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, που είχε υποβάλει το Σωματείο “Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Ανάπτυξη της Νότιας Ρόδου”.

Επομένως, η ισχύς της απόφασης ΕΠΟ δεν έχει θιγεί και η απόφαση φέρει πλήρες το τεκμήριο νομιμότητάς της. Ενόψει τούτου, η ΔΕΗ Α.Ε. κάλεσε τον ανάδοχο του έργου να προχωρήσει στην επανεκκίνηση των εργασιών.

Μετά την προαναφερθείσα θετική εξέλιξη είναι πλέον δυνατή και η ενεργοποίηση της α. σχετικής απόφασης Δ.Σ. της ΔΕΗ για χρηματοδότηση των προαναφερθέντων έργων και μελετών, καθώς και υλοποίηση της υπόσχεσης για χρηματοδότηση της τοποθέτησης τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Κατταβιάς, που δόθηκε από τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. κατά την ημερίδα ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου την 01.10.2013, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών.

Πέραν αυτών και σε απάντηση του β. σχετικού, σας ενημερώνουμε ότι είναι πλέον δυνατή και η ενεργοποίηση της γ. σχετικής απόφασης Σ.Δ.Α.Ε.Δ της ΔΕΗ για χρηματοδότηση της τοποθέτησης τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Θεολόγου.

Προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των εν λόγω χρηματοδοτήσεων, παρακαλούμε όπως έλθετε σε επαφή μαζί μας για τη σύνταξη και υπογραφή σχετικού συμφωνητικού μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε. και δήμου Ρόδου.

Έργα: Ανάδειξη παλαιού Ιταλικού κτιρίου σε πολιτιστικό κέντρο Κατταβιάς.
Περιγραφή: Αναπαλαίωση παλαιού Ιταλικού κτιρίου (αστυνομικός σταθμός) και μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο.

Εκτιμώμενος προϋπ/σμος: 420.000 ευρώ.
Έργα: Δίκτυα ύδρευσης και ομβρίων Κατταβιάς.
Περιγραφή: Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης με νέο 7.000 μ. και δίκτυο ομβρίων 3000 μ.
Εκτιμώμενος προϋπ/σμος: 1.800.000 ευρώ.

Έργα: Δίκτυο αποχέτευσης Κατταβιάς (εσωτερικά δίκτυα).
Περιγραφή: Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης 6.000 μ.
Εκτιμώμενος προϋπ/σμος: 1.500.000 ευρώ.

Έργα: Δίκτυο αποχέτευσης Κατταβιάς (αντλιοστάσιο, εξωτερικά δίκτυα, βιολογικός).
Περιγραφή: Αντλιοστάσιο ανύψωσης, εξωτερικά δίκτυα 2.000 μ., προκατασκευασμένος βιολογικός.
Εκτιμώμενος προϋπ/σμος: 500.000 ευρώ.

Έργα: Υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτροδότησης χαμηλής τάσης Κατταβιάς.
Περιγραφή: Υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτροδότησης χαμηλής τάσης.
Εκτιμώμενος προϋπ/σμος: 450.000 ευρώ.

Έργα: Δίκτυο Δημοτικού φωτισμού Κατταβιάς.
Περιγραφή: Υπόγειο δίκτυο δημοτικού φωτισμού με παραδοσιακούς ιστούς, επιτοίχια φωτιστικά σώματα και χρήση των στύλων Χ.Τ. της ΔΕΗ, όπου αυτοί παραμείνουν μετά την υπογειοποίηση του δικτύου Χ.Τ.
Εκτιμώμενος προϋπ/σμος: 400.000 ευρώ.

Έργα: Πλακόστρωση οδών και πλατειών Κατταβιάς.
Περιγραφή: Πλακόστρωση 12.000 τ.μ. σε οδούς και πλατείες
Εκτιμώμενος προϋπ/σμος: 600.000 ευρώ.

Έργα: Μελέτη πολεοδόμησης οικισμού Κατταβιάς.
Περιγραφή: Χρηματοδότηση πολεοδομικής μελέτης με πράξη εφαρμογής.
Εκτιμώμενος προϋπ/σμος: 150.000 ευρώ.

Έργα: Αρδευτικά δίκτυα Κατταβιάς.
Περιγραφή: Επέκταση και κατασκευή νέων αρδευτικών δικτύων 10.000 μ.
Εκτιμώμενος προϋπ/σμος: 500.000 ευρώ.
Έργα: Ηλεκτροφωτισμός δημοτικού γηπέδου Γενναδίου.
Εκτιμώμενος προϋπ/σμος: 235.000 ευρώ


Πηγή : http://www.rodiaki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: