DEH

DEH

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ανεπιθύμητος στην Κοζάνη ο Υπουργός, υπάλληλος του ΔΝΤ

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου έρχεται στην Πόλη μας ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπα-κωνσταντίνου να μιλήσει για τα «επιτεύγματα» της Κυβέρνησης του ΔΝΤ και του επαίσ-χυντου μνημονίου που οδηγεί τη χώρα στην υποδούλωση και στη χρεωκοπία και τους πο-λίτες στην ανεργία και στη φτώχεια.

«Η Ελλάδα αλλάζει» είναι ο τίτλος της ομιλίας του Υπουργού και η αλήθεια είναι ότι σ’ αυ-τό δεν πρόκειται να διαφωνήσει κανείς αφού τις αλλαγές τις
 νοιώθουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι μικρομαγαζάτορες σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή μας αφού:

 Υποθήκευσαν ολόκληρη τη χώρα για να μη χάσουν τα λεφτά τους οι τραπεζίτες.

 Δεν υπήρξε πιο ξενόδουλη κυβέρνηση (εκτός του Τσολάκογλου) αφού ακόμα και ο Πρωθυπουργός παίρνει εντολές από τους κλητήρες της Τρόικας!

 Χάθηκαν τουλάχιστον τέσσερις πραγματικοί μισθοί στους εργαζόμενους του δημό-σιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η αγορά της περιοχής στερείται τουλά-χιστον 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

 Μειώθηκαν οι συντάξεις και κόπηκε το ΕΚΑΣ σε μικροσυνταξιούχους φέρον-τας σε απόγνωση ανθρώπους με ένα σωρό προβλήματα υγείας.

 Εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο στην περιοχή!

 Στο 35% εκτινάχθηκε η ανεργία στο Νομό Κοζάνης!

 3 φορές αυξήθηκε ο ΦΠΑ εκτινάσσοντας τον τιμάριθμο στα ύψη!

Και σαν να μην έφταναν αυτά ετοιμάζονται για δεύτερο «γιουρούσι» (Μνημόνιο Νο 2) για να αποτελειώσουν αυτή τη χώρα και τους μισθοσυντήρητους κατοίκους της.

«Η Ελλάδα αλλάζει» κι άλλο:

 Ξεπουλάνε ότι απόμεινε από τη Δημόσια περιουσία.

 Ετοιμάζονται να κόψουν τους μισθούς και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Μειώνουν και τον κατώτερο μισθό

 Απελευθερώνουν ξανά την ενέργεια αυξάνοντας άλλο ένα 50% την τιμή της οικιακής κιλοβατώρας για να παίρνουν τζάμπα ρεύμα οι φίλοι τους οι βιομήχανοι!

 Συνεχίζουν τη ρεμούλα στο δημόσιο χρήμα βάζοντας αεριτζήδες εμπόρους στην ηλεκτρική ενέργεια για να παίρνουν το ρεύμα σε τιμή κόστους από τη ΔΕΗ και να το πουλάνε με τεράστια κέρδη στους πελάτες της!

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης είναι ανεπι-θύμητοι από τους εργαζόμενους στην περιοχή!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη διαδήλωση που θα γίνει στα Κοίλα την Κυριακή 12/9/10 στις 7.00 το απόγευμα.

Το γραφείο τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: