DEH

DEH

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΗ: Διευκρινήσεις για την μισθολογική προαγωγή στελεχών

Για τη διαδικασία μισθολογικής προαγωγής των Στελεχών της ΔΕΗ εφαρμόζονται κατά πάγια τακτική ο Κανονισμός Κατάστασης Προσωπικού ΔΕΗ, που ισχύει από το 1973, και οι σχετικές Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αναφέρει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.


Η διαδικασία αυτή, προσθέτει, πραγματοποιείται μέσω του Ειδικού Συμβουλίου Κρίσης, που
αποτελείται από τους γενικούς διευθυντές και το νομικό σύμβουλο της Εταιρείας, και προεδρεύεται από τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ:

-Το Ειδικό Συμβούλιο κρίνει και γνωμοδοτεί για τη μετάταξη ή και προαγωγή των στελεχών βάσει κριτηρίων (π.χ. ανάθεση συγκεκριμένης στάθμης καθηκόντων, κατοχή συγκεκριμένου μισθολογικού κλιμακίου, καθορισμένο μέσο όρο βαθμολογίας της τελευταίας τριετίας, καθώς και άλλα στοιχεία που συνεκτιμώνται, όπως η βαρύτητα του συντελούμενου έργου, η ευθύνη της κατεχόμενης θέσης, το επίπεδο συνεργασίας κλπ). Στη συνέχεια η γνωμοδότηση του Συμβουλίου τίθεται υπόψη του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος και τελικά αποφασίζει την μετάταξη και την προαγωγή των στελεχών.

-Από τα 44 στελέχη για τα οποία γίνεται αναφορά στο σχετικό δημοσίευμα που με βάση ομόφωνη γνωμοδότηση του τελευταίου ΕΣΚ μετατάχθηκαν στην "Κατηγορία Γ - Στελέχη Γενικών Θέσεων", τα 28 είχαν ανάθεση βοηθού διευθυντή από το πρώτο εξάμηνο του 2009. Το σύνολο των εν λόγω στελεχών υπηρετούν στη ΔΕΗ πέραν των 15 ετών, έχουν θητεύσει σε διάφορες θέσεις της ιεραρχίας και κατέλαβαν τη θέση του βοηθού διευθυντή βάσει συγκεκριμένης αξιοκρατικής διαδικασίας που ορίζεται σε ΕΣΣΕ και αποφάσεις διευθύνοντος σύμβουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: