DEH

DEH

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αγώνας για την ανατροπή του Μνημονίου

Του Βαγγέλη Μπουζούλα,
Γενικού Γραμματέα ΓΣΕΕ

Η κυβέρνηση του Μνημονίου και της τρόικας των «κατακτητών» αποφάσισε να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους και τους συνταξιούχους και να συνταχθεί με τους εντολείς της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Ο πρωθυπουργός υπόσχεται «βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας» την ώρα που οι άνεργοι τείνουν να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του έτους και το 22% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει βάλει λουκέτο. Κάθε μήνα απολύονται 100.000 εργαζόμενοι και ο κ. Παπανδρέου υπόσχεται ότι
θα δώσει 1 δις ευρώ για τη χρηματοδότηση 175.000 θέσεων εργασίας. Τα ίδια υποσχόταν και πέρυσι ότι θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό με τη μνημειώδη δήλωση «λεφτά υπάρχουν» και τελικά έριξε την κοινωνία στα βράχια.
Παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της ΔΕΘ, έλεγε πως καμία συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει λάβει για την αύξηση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αμέσως μετά την κάθοδο του από τη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ένα σωρό συσκέψεις με τους υπουργούς του για το πώς θα μεθοδεύσει αυτές τις αυξήσεις τις οποίες είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα επιβάλλει το προσεχές διάστημα.
Από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο του παραλογισμού λέγοντας ότι είναι «αντιεξουσιαστής της εξουσίας» και πως και ο ίδιος θα διαδήλωνε αν θίγονταν τα δικαιώματά του, το μόνο που μας απομένει είναι να συνεχίσουμε τις δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις μέχρι την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών και αντιασφαλιστικών μέτρων που λαμβάνει.
Δεν συζητάμε με τους «κατακτητές» της τρόικας, παρά μόνο με την εκλεγμένη κυβέρνηση που είτε το θέλει είτε όχι θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για να ξεκαθαρίσει τη θέση της και τις προθέσεις της. Το συλλαλητήριο της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η αρχή. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας αποφασιστικά και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΗ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΟΠ ΤΩΡΑ....ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ (ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΜΟΥΓΚΑ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΡΑ)ΝΑ ΦΥΓΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΟΠΡΙΑ.ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ.ΕΞΩ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.ΒΡΟΜΕΡΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.