DEH

DEH

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα ενισχύσει το δίκτυο της Θάσου



Στη διάρκεια του καλοκαιριού ο προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας Σάββας Τακίδης ανακοίνωσε τη μεγάλη αύξηση στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος για το νησί της Θάσου. Εξήγησε ότι αυτή οφείλεται στην αυξημένη τουριστική κίνηση του νησιού.
Τώρα ο ΔΕΔΔΗΕ έχει συγκεκριμένα στοιχεία για την αύξηση
στη ζήτηση του ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία αναφέρουν ότι φέτος το καλοκαίρι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η Θάσος ζήτησε και κατανάλωσε περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα σε ποσοστό 20% συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2016.

Έως και το καλοκαίρι του 2016, η αύξηση στη ζήτηση του ηλεκτρικού ρεύματος για το νησί της Θάσου υπήρχε αλλά σε ετήσια βάση υπολογίζονταν σε 5%. Το γεγονός της μεγάλης τουριστικής κίνησης στο νησί και οι μεγάλες ανάγκες για περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα κινητοποιεί τον ΔΕΔΔΗΕ. Ο διαχειριστής του δικτύου αντιλαμβάνεται ότι η ζήτηση στην κατανάλωση θα αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα καλοκαίρια γι’ αυτό ήδη μελετά τρόπους κάλυψης των αυξημένων αναγκών κατανάλωσης, πιθανώς με ένα νέο υποβρύχιο καλώδιο επιπλέον του υφιστάμενου. Αυτό το έργο θα μελετηθεί ώστε να υλοποιεί μετά το 2018. Το υποβρύχιο καλώδιο που παρέχει ρεύμα στη Θάσο συνδέει το Λιμένα με την Κεραμωτή. Οι περιοχές του νησιού όπου καταγράφεται η υψηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος φέτος τον Ιούλιο και Αύγουστο ήταν τα δημοτικά διαμερίσματα Παναγίας – Ποταμιάς και Κοινύρων.

(Proininews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: