DEH

DEH

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

3.700 Στρέμματα στις Τοπικές Κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας Διαθέτει η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που τη διέπει διαχρονικά για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την αύξηση της απασχόλησης, συμπράττει με τις τοπικές κοινωνίες και τους αρμόδιους φορείς, και συμμετέχει ενεργά στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά στην καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, προωθώντας έτσι πρωτοποριακές παραγωγές και εναλλακτικές μορφές αύξησης θέσεων εργασίας των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η Επιχείρηση, με απόφαση του Δ.Σ. της, διαθέτει 3.700 στρέμματα αποκαταστημένων εδαφών στα ορυχεία του Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΔΜ).
Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοσθεί στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης. Ειδικότερα, δίνονται 1.000 στρέμματα στη περιοχή του πρώην ορυχείου Κομάνου, 700 στρέμματα στις εξωτερικές αποθέσεις του ορυχείου Αμυνταίου και 2.000 στρέμματα στην εξωτερική απόθεση του ορυχείου Νοτίου Πεδίου.
Η διάθεση των εκτάσεων, έναντι συμβολικού ανταλλάγματος, γίνεται για 10 χρόνια στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγορών Μισθώσεων Ανταλλαγών και Δωρεά Ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: