DEH

DEH

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Δάνεια σε ΔΕΗ και ΔΕΣΦΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤεπ)


Στην χορηγία δανείων ύψουη ς 215 εκατ. ευρώ για τον ελληνικό ενεργειακό τομέα, θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων(ΕΤΕπ).
Η ΔΕΗ αναμένεται να λάβει από την ΕΤΕπ δάνειο ύψους 190 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης στην Ελλάδα. Το εν λόγω ποσό αποτελεί την τελευταία δόση του συνολικού δανείου ύψους 950 εκατ. ευρώ, που συνάφθηκε μεταξύ της ΕΤΕπ και της διοίκησης της Επιχείρησης το 2009.
Παράλληλα, η ΕΤΕπ θα χορηγήσει την ΔΕΣΦΑ με 25 εκατ. ευρώ για την επέκταση του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο.
«Τα δάνεια που υπογράφουμε για τη στήριξη της δράσης για το κλίμα και του ενεργειακού τομέα αντιπροσωπεύουν σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και την αειφόρο οικονομική μεγέθυνση. Στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα η ΕΤΕπ έχει κυρίως χορηγήσει χρηματοδοτήσεις για τη διασφάλιση βιώσιμου ενεργειακού εφοδιασμού, τον περιορισμό των επιπτώσεων στο περιβάλλον και την προαγωγή της χρήσης νέων, αειφόρων πηγών ενέργειας» διαμήνυσε επί του θέματος, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδιος για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, M. Tanasescu.

Δεν υπάρχουν σχόλια: