DEH

DEH

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Στάσσης σε ΓΕΝΟΠ: Μετά το σχέδιο McKinsey οι αποφάσεις για εθελουσία – «Τρέχει» το μπόνους των 5.000 ευρώ για συνταξιούχους


Τις προτάσεις των διευθύνσεων της ΔΕΗ και της McKinsey & Company για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της εταιρίας αναμένει η διοίκηση του Γιώργου Στάσση προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τα εργασιακά ζητήματα.
Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ. Επρόκειτο ουσιαστικά για τις πρώτες επίσημες συζητήσεις της νέας διοίκησης με το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο της εταιρίας για τα ακανθώδη ζητήματα της μείωσης του προσωπικού, το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και της μείωσης της έκπτωσης που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι του ομίλου στα τιμολόγια ρεύματος.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης και ο αντιπρόεδρος Αντώνης Καρράς έθεσαν τα προαναφερόμενα ζητήματα στον πρόεδρο της επιχείρησης, όπως επίσης και της μείωσης της έκπτωσης συνέπειας στο 5% για τους συνεπείς πελάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στάσσης ως προς το θέμα του σχεδιασμού νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου εργαζομένων της δημόσιας εταιρίας, παρέπεμψε στις προτάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της όπως επίσης και σε εκείνες της McKinsey που έχει αναλάβει την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού στρατηγικού σχεδίου. Ο πρόεδρος της εταιρίας, απάντησε στους δύο εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ πως σήμερα δεν υπάρχει καμία απόφαση για μαζικό ή στοχευμένο πρόγραμμα εθελουσίας εργαζομένων. Συμπλήρωσε δε, πως ισχύει το μπόνους των 5.000 ευρώ σε όσους βρίσκονται στα όρια συνταξιοδότησης (60,62 και 65 ετών) και θέλουν να αποχωρήσουν. Οι πληροφορίες μιλούν για 150 άτομα τα οποία θα λάβουν τις 15.000 ευρώ ως νόμιμη αποζημίωση συν τις 5.000 μπόνους που είχε δώσει ο προηγούμενος πρόεδρος.
Αναφορικά με τη μείωση της έκπτωσης στα τιμολόγια των εργαζομένων του ομίλου που περιλαμβάνεται και στη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΓΕΝΟΠ με την εταιρία, ο πρόεδρος υποστήριξε ότι πρόκειται για κυβερνητική απόφαση και προέτρεψε τους συνδικαλιστές να αναζητήσουν λύση με το ΥΠΕΝ. Μάλιστα για να ισχύσει η μείωση απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.
Η ΓΕΝΟΠ ζήτησε εξηγήσεις και για τη μείωση από το 10% στο 5% της έκπτωσης συνέπειας στα τιμολόγια της χαμηλής τάσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης, τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα, και στην προσπάθεια για την επαναφορά της ΔΕΗ στην κερδοφορία, αποφασίστηκε το «ψαλίδισμα» της έκπτωσης.
Τέλος σχετικά με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, ο κ. Στάσσης δεν απέκρυψε το κλείσιμο τους, αλλά για τις αποφάσεις έδειξε πάλι το σχέδιο McKinsey, και ταυτόχρονα δήλωσε την ανάγκη να συνεχίσουν τους χειμερινούς μονάδες η λειτουργίας τους για την κάλυψη των αναγκών γης  τηλεθέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: