DEH

DEH

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΗ: Έξοδος 150 εργαζομένων που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης εντός 2019

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση του κ. Στάσση με τη ΓΕΝΟΠ, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα ξεκινήσει από το 2020 και θα τρέξει παράλληλα με το πρόγραμμα απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων που θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Ξεκινάει από σήμερα και με τη συναίνεση της ΓΕΝΟΠ η έξοδος από τη ΔΕΗ των πρώτων 150 εργαζομένων που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Στη συνάντηση που είχε χθες η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση από σήμερα και όχι στο τέλος του έτους όπως προβλεπόταν, απόφασης της προηγούμενης διοίκησης (Μανόλη Παναγιωτάκη) που έδινε τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης να αποχωρήσουν από την εταιρία έναντι αποζημίωσης 15.000 ευρώ.
Αποχώρηση 200 ατόμων το 2018
Στη συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ συμφωνήθηκε χθες η απόφαση αυτή να ενεργοποιηθεί νωρίτερα, με αυξημένη αποζημίωση κατά 5.000 ανά εργαζόμενο, δηλαδή συνολικά 20.000 ανά εργαζόμενο. Σε εφαρμογή αυτής της απόφασης, το 2018 έφυγαν από την εταιρία 220 άτομα και μέχρι το τέλος του 2019 αναμένεται να αποχωρήσουν 150 άτομα, ενώ το 2020 ο αριθμός αυξάνεται στα 300 άτομα.
Ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή
Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η πλευρά της ΓΕΝΟΠ, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα ξεκινήσει από το 2020 και θα τρέξει παράλληλα με το πρόγραμμα απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων που θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Υπενθυμίζεται ότι το  επιχειρησιακό σχέδιο της Mckinsey για τη ΔΕΗ προβλέπει μείωση του προσωπικού κατά 6.000 άτομα μέσω αποχωρήσεων, συνταξιοδοτήσεων αλλά και προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.
Ο κ. Στάσσης ενημέρωσε τη ΓΕΝΟΠ για το σχέδιο απόσυρσης λιγντικών μονάδων και το πώς αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή σε συνεργασία και με τους φορείς της περιοχής, ώστε να υπάρξει στήριξη και ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.
www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: