DEH

DEH

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Κ. Χατζηδάκης: 200 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στη ΔΕΗ τους επόμενους μήνες

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣς
Η νέα κυβέρνηση επιδιώκει την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, όπως αυτή της ΔΕΠΑ, όπου το Δημόσιο κατέχει ποσοστό 65%, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης,  σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters……
 
Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, ο Κ. Χατζηδάκης είπε ότι τους επόμενους μήνες θα καταβληθούν 200 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας που της οφείλει το Δημόσιο.
Βάσει των μεταμνημονιακών της δεσμεύσεων, η χώρα έχει συμφωνήσει η ΔΕΗ να πουλάει ενέργεια κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές,  μέσω των λεγόμενων δημοπρασιών NOME για να συμβάλει στο άνοιγμα της αγοράς. Ο υπουργός είπε ότι αυτό έχει στοιχίσει στην επιχείρηση περίπου 600 εκατ. ευρώ και για αυτό οι δημοπρασίες θα καταργηθούν.
«Οι ΝΟΜΕ θα καταργηθούν και η δημοπρασία που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο δεν θα γίνει», δήλωσε ο υπουργός.
Η κυβέρνηση συζητάει με τους δανειστές και άλλα διαρθρωτικά μέτρα για τη ΔΕΗ και την αγορά ενέργειας, που περιλαμβάνουν την σταδιακή απόσυρση λιγντικών μονάδων και την μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, είπε ο Χατζηδάκης.
«Έχουμε το τέλος Οκτωβρίου, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταλήξει σε σχέση με τα διαρθρωτικά μέτρα για την αγορά ενέργειας και τη ΔΕΗ» τόνισε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: