DEH

DEH

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Χατζηδάκης: Νέα Ολυμπιακή η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ χρειάζεται ένα σχέδιο σωτηρίας και μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι οφειλές ύψους 2,5-3 δισ., τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ταμειακής ρευστότητας. Δεν θα προχωρήσουμε σε απολύσεις στο Δημόσιο.
Χατζηδάκης: Νέα Ολυμπιακή η ΔΕΗ
Την εκτίμηση ότι ΔΕΗΔΕΗ -3,24% «πάει να γίνει η νέα Ολυμπιακή» διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, σε  συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό News 2/47, προσθέτοντας πως η μετοχή έχει χάσει από το 2015 το 90% της αξίας της. «Η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με την Τρόικα συμφώνησαν το  2015, το μερίδιο της ΔEH στην αγορά από το 90% να πέσει στο 50%, με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα! Απίστευτο αλλά αληθινό. Και στη ΔEH από το 2015 δουλεύουν για να χάσουν πελάτες!».
 «Πρέπει πρώτα από όλα να γίνει μια συντονισμένη σοβαρή προσπάθεια για να μαζευτούν τα χρωστούμενα της επιχείρησης, που έφτασαν πλέον τα 2,5 με 3 δισ. Δεν αναφέρομαι στους ανήμπορους ανθρώπους, αλλά πίσω από ρυθμίσεις για ανήμπορους έχουν κρυφτεί στρατηγικοί κακοπληρωτές» πρόσθεσε.
Ο Κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε πως χρειάζεται ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο και πως πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο πώλησης ορισμένων μονάδων, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως διοίκησε με ελαφρότητα και ιδεοληψίες. «Διοίκησε μεταθέτοντας -νόμιζε- προβλήματα στο μέλλον. Τελικά, ενώ υποτίθεται υποστήριζε τους εργαζομένους και τις δημόσιες επιχειρήσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση βλάπτει μια δημόσια επιχείρηση και φυσικά τους εργαζομένους της...».
Αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα σχολίασε: «Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις, θα το λέγαμε. Έχουμε πάρει την απόφαση ότι δεν θα προχωρήσουμε σε απολύσεις, γιατί έχουμε πέσει κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ σε σχέση με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων». Απέκλεισε ωστόσο να συνεχιστεί η αναλογία 1:1 μεταξύ αποχωρήσεων και προσλήψεων και πρόσθεσε πως προτεραιότητα δίνεται σε προσλήψεις στην Παιδεία και την Υγεία, καθώς και στην πρόσληψη 1.500 αστυνομικών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: