DEH

DEH

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Επέκταση των δραστηριοτήτων της σχεδιάζει η θυγατρική της ΔΕΗ στη Βουλγαρία

Γιάννα Παπαδημητρίου
 
Μπορεί πολλά πράγματα σε ό,τι αφορά τη μελλοντική πορεία της ΔΕΗ να είναι ακόμα στον αέρα, μετά και τις μετεκλογικές εξελίξεις, όμως σίγουρα η ενίσχυση της εξωστρέφειας της επιχείρησης θα είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα. Στην κατεύθυνση αυτή, η δραστηριοποίησή της στις αγορές των γειτονικών χωρών, μέσω των θυγατρικών της, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που συχνά παραγνωρίζεται ή και υποτιμάται.
Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η θυγατρική της ΔΕΗ στη Βουλγαρία.
Με παρουσία στην αγορά ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας από το 2015, η PPC Bulgaria, έχει ήδη δώσει επιτυχημένα δείγματα γραφής.
Παρουσιάζοντας τους κύριους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας στα πλαίσια του 2ου Οικονομικού Φόρουμ του Πλοβντίβ στη Βουλγαρία πριν από λίγες ημέρες, η κα. Αλεξάνδρα Ψυρρή, chief executive director της εταιρείας, επεσήμανε τα ευνοϊκά περιθώρια που έχει διαμορφώσει η μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας ως προς την αξιοποίηση ευκαιριών και δυνατοτήτων που έχουν δημιουργηθεί στη βουλγαρική χονδρεμπορική αγορά ενέργειας.
Στόχος της θυγατρικής της ΔΕΗ στη Βουλγαρία, όπως ανέλυσε η κα. Ψυρρή, είναι η επέκταση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων της, με βασικές πλευρές του επιχειρησιακού της σχεδιασμού να είναι η ανάπτυξη ενός ισορροπημένου χαρτοφυλακίου πωλήσεων στη χονδρική και η δραστηριοποίηση στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. 
Αναφερόμενη στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, η κα. Ψυρρή σημείωσε ότι ο ετήσιος τζίρος της φτάνει τα 4,9 εκατ. ευρώ και η αξία των κεφαλαιουχικών της αγαθών τα 15,4 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: