DEH

DEH

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Συνάντηση σήμερα του Κ. Χατζηδάκη με τον Μ. Παναγιωτάκη - Ανοιχτό το θέμα της διοίκησης της ΔΕΗ


Θοδωρής Παναγούλης
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη πρόκειται να έχει σήμερα το απόγευμα ο νέος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της ανάγκης λήψης άμεσων μέτρων για την πορεία της επιχείρησης.
Να σημειώσουμε πως από την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη-Χατζηδάκη, το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει αφορά πρωτίστως στο ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί γρήγορα προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια και προοπτική της ΔΕΗ.
Ένα από τα θέματα που απασχολούν επίσης την ηγεσία του υπουργείου ΠΕΝ είναι αυτό της διοίκησης της δημόσιας εταιρίας.
Πληροφορίες θέλουν τη ΝΔ να έχει δυσκολευτεί στην προσέλκυση νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρία. Έχουν γίνει κρούσεις σε στελέχη της αγοράς τα οποία αρνήθηκαν το καυτό… τιμόνι της εταιρίας. Πληροφορίες θέλουν να έχουν βολιδοσκοπηθεί και πρώην στελέχη της ΔEΗ, αλλά και πρόσωπα προερχόμενα από το χώρο της πολιτικής.
Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και το σενάριο της παραμονής Μανόλη Παναγιωτάκη για ένα μεταβατικό στάδιο ώσπου να ξεκαθαριστεί η πολιτική της κυβέρνησης συνολικά για τις διοικήσεις τόσο των ΔΕΚΟ όσο, κυρίως, του Υπερταμείου.
Ας σημειωθεί ότι ο κ. Παναγιωτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο energypress άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να παραμείνει στη θέση του, και ότι αυτό επιβάλλει η ορθή λειτουργία των θεσμών σε μια εισηγμένη εταιρεία όπως η ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: