DEH

DEH

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Στελέχη της αγοράς θέλει να φέρει στη ΔΕΗ ο Παναγιωτάκης, αλλά…

Πώς να προσελκύσει στελέχη της αγοράς στη ΔΕΗ, διερωτάται ο Μ. Παναγιωτάκης, όταν βάσει του πλαφόν η μέγιστη αμοιβή που μπορεί να προσφέρει η επιχείρηση είναι 4.631 ευρώ μικτά.
 «Θεωρώ ότι οι αμοιβές των ανώτατων στελεχών αυτών των επιχειρήσεων και ειδικά μιας επιχείρησης, όπως είναι η Δ.Ε.Η. εισηγμένη στο χρηματιστήριο και σε πολύ έντονο ανταγωνισμό που χρειάζεται να αποκτήσει και νέες δεξιότητες που δεν τις είχε μέχρι τώρα, θα πρέπει να προσδιορίζονται με όρους συμφέροντος της επιχείρησης. Στα πλαίσια ενός στρατηγικού σχεδίου και με γνώμονα την προσέλκυση στελεχών από την αγορά, οι οποίοι διαθέτουν κάποια χαρακτηριστικά και κάποιες δεξιότητες που δεν τις έχουμε εμείς. Προφανώς, βέβαια, σε συγκεκριμένα πλαίσια και όχι με υποκειμενικό κριτήρια», ανέφερε μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.
Υπενθύμισε, δε, ότι  πριν το 2010 οι αμοιβές των διοικητών της Δ.Ε.Η. ήταν πάνω από τα 15.000 € το μήνα και σε κάποιες περιπτώσεις και 20.000 € το μήνα μικτά.
Μετά από αυτά, αναμενόμενες ήταν και οι αιχμές:
«Προϋπόθεση βέβαια για αυτό και εδώ αφορά και την πολιτική ηγεσία και το κοινοβούλιο είναι να δοθούν στην Δ.Ε.Η. τα εργαλεία εκείνα με τα οποία θα μπορέσει να δράσει περισσότερο ως επιχείρηση και λιγότερο ως δημόσιος οργανισμός. Επιχείρηση, ελεγχόμενη από το δημόσιο με δημόσιο μάνατζμεντ, αλλά κυρίως επιχείρηση, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε και τις συμμαχίες μας, να προσλάβουμε, να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά μηχανικών κοντά στους παλαιότερους που έχουμε, που είναι αρκετά παλιοί πια να αποκτήσουν την εμπειρία και τις δεξιότητες τις δικές τους και στα υδροηλεκτρικά και στα θερμοηλεκτρικά ώστε να αναπτύξουμε αυτήν την δραστηριότητα που είπα προηγουμένως».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: