DEH

DEH

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Πιέζουν οι προθεσμίες για την πιστοποίηση του ΑΔΜΗΕ - Στη συνδρομή συμβούλου προστρέχει η ΡΑΕ

 
 Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τη ΡΑΕ η εξέταση του Φακέλου Πιστοποίησης του ΑΔΜΗΕ, μετά και τις αλλαγές στη μετοχική του σύνθεση.

Το ανελαστικό αυτό χρονοδιάγραμμα προκύπτει βάσει των
δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα σε σχέση με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ και πώλησης του 24% στην κινεζική State Grid.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη του μήνα, θα πρέπει:

- να ελεγχθεί το σύνολο των εγγράφων του Φακέλου Πιστοποίησης, βάσει του ελληνικού και ευρωπαϊκού πλαισίου,

- να δοθούν κατευθύνσεις αναφορικά με πρόσθετα στοιχεία που τυχόν απαιτούνται για την πλήρωση των κριτηρίων πιστοποίησης τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροχρόνιο επίπεδο,

- να αξιολογηθούν ζητήματα που συνδέονται με την ειδική περίσταση του Ιδιοκτησιακού Διαχωρισμού και της απόκτησης ελέγχου από πρόσωπο τρίτης χώρας, υπό το πρίσμα του εθνικού και του ενωσιακού δικαίου. 

Ο φόρτος αυτός είναι τεράστιος, λόγω και του μεγάλου όγκου των εγγράφων του Φακέλου Πιστοποίησης, αλλά και του εύρους του απαιτούμενου ελέγχου, δεδομένης και της ιδιαιτερότητας του μοντέλου του επελέγη για τον ιδιοκτησιακού διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ.

Γι' αυτό το λόγο, η ΡΑΕ έκρινε ότι υπάρχει ανάγκη συνδρομής του έργου της Αρχής στη διαδικασία πιστοποίησης του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. από εξειδικευμένο σύμβουλο. 

Το κόστος παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών από το συνεργάτη της ΡΑΕ ανέρχεται σε 24.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: