DEH

DEH

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Δεν “βλέπει” ζημιές για φέτος ο Παναγιωτάκης – Ερωτηματικά Σκρέκα για το μικτό περιθώριο της ΔΕΗ

Τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2017 βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου που είχαν Παναγιωτάκης και Σκρέκας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία είχε κληθεί ο πρόεδρος της ΔΕΗ.
Αντικείμενό της ήταν τα οικονομικά της ΔΕΗ και πιο συγκεκριμένα το ζήτημα του μικτού περιθωρίου της επιχείρησης για το 2017.
Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς του, το νούμερο θα είναι μειωμένο κατά 700 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2017.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, από μεριάς του, ανέφερε ότι δε θα υπάρξουν ζημιές το τρέχον έτος, παρά τα όποια προβλήματα ρευστότητας.
Ο διάλογος Σκρέκα – Παναγιωτάκη είχε ως εξής:
ΣΚΡΕΚΑΣ: Θα ήθελα να δηλώσω ότι κατανοώ την προσπάθεια του Προέδρου της Δ.Ε.Η. να λύσει το πρόβλημα γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και αυτό εμείς ως Ν.Δ. να ξέρετε ότι θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί είναι θέμα εθνικό πέρα και πάνω από κόμματα.
Αλλά, θα ήθελα μια ξεκάθαρη απάντηση αν στο επιχειρηματικό πλάνο του 2017 έχει συνυπολογισθεί η μείωση του μικτού περιθωρίου της εταιρίας και αν πραγματικά αυτό το νούμερο το οποίο εγώ προσωπικά με δικούς μου προσωπικούς υπολογισμούς τους έχω βγάλει ότι το μεικτό περιθώριο της εταιρίας με βάση τη συμφωνία της κυβέρνησης που έχει κάνει με τους θεσμούς και τη νομοθεσία θα μειωθεί κατά 700 εκατ. ευρώ τέλος του 2017.
Αν ισχύσουν αυτά που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση. Μια απάντηση ναι ή όχι και πόσο είναι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017, όχι δεν τα έχουμε κάνει, ο προϋπολογισμός μας είναι θετικότερος, δεν έχω υπόψη μου αυτή τη στιγμή να σας πω, πάντως δεν θα έχουμε ζημιές το 2017, δεν έχουμε προϋπολογίσει, θα έχουμε κάποια προβλήματα ρευστότητας, τα οποία εφόσον πάει καλά η υπόθεση του ΑΔΜΗΕ- που πιστεύω ότι θα πάει καλά- και φυσικά η βελτίωση των «ληξιπρόθεσμων», δεν θα έχουμε πρόβλημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: