DEH

DEH

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

"Θρίλερ" με την αναχρηματοδότηση των 200 εκατ ευρώ της ΔΕΗ

"Θρίλερ" με την αναχρηματοδότηση των 200 εκατ ευρώ της ΔΕΗ   
Αγώνας δρόμου για να γίνουν αποδεκτές οι εγγυήσεις τιμολογίων πελατών της μέσης τάσης 
Σε  θρίλλερ εξελίσσεται η αναχρηματοδότηση των 200 εκατ ευρώ της ΔΕΗ, καθώς δεν έχει ακόμα εγκριθεί από το σύνολο των τραπεζών το πακέτο των εγγυήσεων που έχει προτείνει η Επιχείρηση.
Παρά το γεγονός ότι η κάθε τράπεζα έχει εγκρίνει ξεχωριστά την χρηματοδότηση, εντούτοις η παροχή εγγυήσεων με βάσει τους λογαριασμούς πελατών μέσης τάσης που στοχεύει να καλύψει το ποσόν των 200 εκατ δεν έχει προχωρήσει.
Η δίοικηση της ΔΕΗ ευελπιστεί ότι θα καλύψει τα όποια επιπλέον κριτήρια της ζητούν μέσα στην εβεδομάδα, ώστε να είναι πανέτοιμη ενόψει της δύσκολης συνέχειας,που περιλαμβάνει την αποπληρωμή ενός ακόμα ομολογου τον Απρίλιο.
Ομως από εκεί και πέρα τα πράγματα εμφανίζονται ιδιαίτερα δύσκολα, καθώς η εισπαξιμότητα δεν βελτιώνεται, και η ρευστότητα εμφανίζεται αρκετή μόνον μέχρι τον Απρίλιο.
Εξετάζονται διάφορες λύσεις,όμως το πλέον βασικό ζήτημα έχει να κάνει με το κάτα πόσο θα προχωρήσει τελικά η πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στην State Grid of China που θα αποτελέσει και την τονωτική ένεση των 320 εκατ ευρώ.
Η ΡΑΕ εμφανίζεται αισισόδοξη στην κατεύθυνση αυτή, η ανησχυχία όμως που διατυπώνεται έχει να κάνει με την προετοιμασία που υπάρχει στην Ευρώπη και από νομικής πλευράς για το μπλόκο σε κινέζικες επενδύσεις.
Από την άλλη πλευρά, επειδή εδώ έχουμε μειοψηφικό ποσοστό μπορεί τελικά ένα deal, που έχει όλες τις προυποθέσεις να προχωρήσει τελικά.
Ομως με τόσες αβεβαιότητες η εξασφάλιση της ρευστότητας της ΔΕΗ στην παρούσα φάση είναι τελείως στον άερα.


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: