DEH

DEH

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

The wise man: Οι Big Business του Μπάκουλη (ΓΕΝΟΠ) με την ΔΕΗ. Τι συμβαίνει με τα F16;

[MonoNews]: The wise man: Οι Big Business του Μπάκουλη (ΓΕΝΟΠ) με την ΔΕΗ. Τι συμβαίνει με τα F16;
Οι δουλειές του Παναγιωτάκη με τους Κινέζους και τον Μπάκουλη, πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ!
Μ. Παναγιωτάκης. Επικεφαλής ΔΕΗ
Ο Τσίπρας ή είναι βαθιά νυχτωμένος ή περίεργα αδιάφορος. Του έχουν πει ότι ο Παναγιωτάκης της ΔΕΗ κάνει δουλειές με Κινέζους που συμπτωματικώς εκπροσωπούνται από τον πρώην συνδικαλιστή και φίλο του Παναγιωτάκη, Νίκο Μπάκουλη; Ο Μπάκουλης ήταν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλλά έγινε επιχειρηματίας αφού έχει την εταιρεία Microdata.
Σε ποιόν κλάδο δραστηριοποιείται αυτή η εταιρεία; Μα φυσικά στην ενέργεια. Που αλλού; Ξεκίνησε ως εταιρεία πληροφορικής, αλλά το 2010 εισήλθε στις προμήθειες προϊόντων και λύσεων στους τομείς μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αφού εκεί είναι τα μεγάλα κέρδη.
Αυτή λοιπόν η Microdata εκπροσωπεί την κινεζική SMEC, που η ΔΕΗ επέλεξε χωρίς διαγωνισμό να κατασκευάσει την μονάδα Μελίτη ΙΙ.  Και όχι μόνο να κατασκευάσει αλλά να την εκμεταλλευτεί, αφού η μονάδα δεν θα ανήκει στη ΔΕΗ, αλλά στην κοινοπραξία στην οποία οι Κινέζοι της SMEC θα έχουν την πλειοψηφία.
Τα άλλα μέλη της κοινοπραξίας θα είναι η ΔΕΗ και οι δύο μεγάλες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η ΓΕΚ-Τέρνα, όπως είχε γράψει προσφάτως το mononews.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: