DEH

DEH

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Τηλεθέρμανση Πτολεμαίδας: Τι ακριβώς συνέβη στις μονάδες 3 & 4 του ΑΗΣ Καρδιάς και βγήκαν «εκτός» – Ποιες είναι οι εκτιμήσεις και ποιος είναι ο σχεδιασμός αποκατάστασης

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στους πολίτες της Πτολεμαΐδας, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής είναι εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης της ΔΕΗ, οι δύο μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς, που τροφοδοτούν το σύστημα τηλεθέρμανσης της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr και τις πρώτες εκτιμήσεις, η 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Η μηχανική βλάβη που σημειώθηκε έχει να κάνει με το ότι η μονάδα 4 ως γεννήτρια που παράγει ρεύμα, πιθανότατα, λόγω – παγωμένου – διακόπτη, λειτούργησε σα κινητήρας (αντί για γεννήτρια), με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή ζημιά, που για την αποκατάστασή της θα απαιτηθεί μεγάλο διάστημα, περίπου ενός μήνα. Παρόμοια βλάβη είχε συμβεί παλαιότερα και σε μονάδα του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Η  3η μονάδα φέρεται να «παρασύρθηκε»  από πρόβλημα στα 150 KV (όπως συνηθίζεται να λέγεται στην ορολογία των ειδικών), δηλαδή από δυσλειτουργία στο σύστημα μεταφοράς υπερύψηλης τάσης. Το μεσημέρι θα επιχειρηθεί να μπει σε λειτουργία η 3η μονάδα, η οποία όμως, με τις θερμοκρασίες που επικρατούν, είναι ΒΕΒΑΙΟ, πως, δε μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του θερμικού φορτίου όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πτολεμαΐδας και χρειάζεται παράλληλα να δουλέψει το λεβητοστάσιο της ΔΕΤΗΠ.

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται από το Kozan.gr, με δεδομένες και τις θερμοκρασίες κατάψυξης που επικρατούν:  Υπάρχει διαθέσιμο, εφεδρικό, από την ΔΕΤΗΠ, πετρέλαιο για κάλυψη αυτής της έκτακτης ανάγκης; Έχει προβλεφθεί ή θα απευθυνθεί στη ΔΕΗ; Να σημειώσουμε πως στην περίπτωση που η ΔΕΗ λειτουργήσει την  3η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, καλύπτει, με μια μονάδα, το συμβολαιοποιημένο απαιτούμενο θερμικό φορτίο και δεν έχει υποχρέωση να προμηθεύσει με πετρέλαιο το δήμο.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: