DEH

DEH

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ζαχαρώνουν πολλοί τη θέση του Ζερβού

Με την ονοματολογία για τον αντικαταστάτη του Αρθούρου Ζερβού να οργιάζει καθώς στελέχη της «αγοράς» αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ «ζαχαρώνουν» για την κενή θέση, η κυβέρνηση έκανε χθες αποδεκτή δια του αρμόδιου υπουργού Π. Λαφαζάνη την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. 
Σε ανακοίνωσή του, ο Αρθούρος Ζερβός απέδωσε σε λόγους ευθιξίας αλλά «προστασίας της ΔΕΗ από την αρνητική δημοσιότητα» την απόφασή του να παραιτηθεί. Λίγες ώρες πριν η κυβέρνηση τον είχε «αδειάσει» δημοσίως για τη νέα συλλογική σύμβαση στη ΔΕΗ ως άνθρωπο της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από την ποινική δίωξή που του ασκήθηκε για παράνομες αυξήσεις στα στελέχη της Επιχείρησης το 2010 και 2011
Ο ίδιος εξήγησε χθες στην ανακοίνωσή του ότι ο λόγος παραπομπής του είναι η διαφορετική ερμηνεία των «αμφισβητούμενων και αμφίσημων διατάξεων» των μνημονιακών νόμων 3833/10 και 3845/10 «ιδίως σχετικά με το εάν το οικογενειακό επίδομα περιλαμβάνεται ή όχι στο πλαφόν αποδοχών των εν λόγων Νόμων». Με λίγα λόγια υποστήριξε ότι ουδέποτε δόθηκαν αυξήσεις κατά τη θητεία του σε στελέχη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση παρασχέθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα στα στελέχη μετά από γνωμάτευση δύο εργατολόγων και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών ως βασικού μετόχου της ΔΕΗ, ενώ όταν δύο χρόνια μετά (το 2012) εκδόθηκε εγκύκλιος που ξεκαθάριζε ότι στο πλαφόν περιλαμβάνεται και η οικογενειακή παροχή, αυτή εφαρμόστηκε αμέσως. 


http://energypress.gr/news/zaharonoyn-polloi-ti-thesi-toy-zervoy

Δεν υπάρχουν σχόλια: