DEH

DEH

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πτολεμαΐδα 5: Οικοδομική άδεια μέχρι τέλος του μήνα, αλλιώς κίνδυνος για ποινικές ρήτρες – Η καταβολή των 400 εκατ. ευρώ εκ μέρους της ΔΕΗ θεωρείται υπό τις παρούσες συνθήκες ένας πολύ δύσκολος στόχος

Eκτός από τις αντιδράσεις των οικολόγων, υπάρχει και ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα για τη ΔΕΗ που αφορά στη χρηματοδότηση για την Πτολεμαίδα 5. Με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί θα πρέπει η ΔΕΗ να καταθέσει 200 εκατ. ευρώ πριν ξεκινήσουν οι εργασίες και ακόμη 200 εκατ. ευρώ σε διάστημα 6 μηνών. Πρόκειται όπως έχει αποκαλύψει το EnergyPress για υποχρέωση που αποτελεί προϋπόθεση για να «κλειδώσει» το σχέδιο χρηματοδότησης που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές (μέσω μακροπρόθεσμου κοινοπρακτικού δανείου με τη συμμετοχή ξένων τραπεζών, την «ομπρέλα» της ΕΤΕπ καιτην κάλυψη του Οργανισμού Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler Hermes της Γερμανίας).
Η καταβολή των 400 εκατ. ευρώ εκ μέρους της ΔΕΗ θεωρείται υπό τις παρούσες συνθήκες ένας πολύ δύσκολος στόχος. Πρώτον, επειδή η διόγκωση των απλήρωτων λογαριασμών κάνει ασφυκτικότερο το πρόβλημα ρευστότητας και δεύτερον επειδή οι δυνατότητες νέου δανεισμού είναι περιορισμένες.

Από energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: