DEH

DEH

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ. «Τέλος στα λιγνιτικά σενάρια Ελασσόνας» Και προαναγγελία για φθηνότερο αγροτικό ρεύμα

Tις ανακοινώσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παν. Λαφαζάνη, που θέτουν τέλος στα σενάρια αξιοποίησης του λιγνίτη στην Ελασσόνα αλλά και προαναγγέλλουν φθηνότερο ρεύμα για τους αγρότες, χαιρετίζει με δηλώσεις της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. Αναλυτικότερα, μετά την παρέμβαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η Η. Διώτη, μέλος της Επιτροπής, δήλωσε:
 «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο ότι η κυβέρνηση επανεπιβεβαίωσε την πρόθεσή της για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και την παροχή φθηνού ρεύματος προς τους αγρότες, ως εργαλείο για την παραγωγική τους δραστηριότητα. Φυσικά και χρειάζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός, που είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου καθώς θα ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εν ευθέτω χρόνω για την εφαρμογή του μειωμένου τιμολογίου, το οποίο έχει αποτελέσει έναν από τους προγραμματικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.
Στο θέμα του λιγνίτη δε, το κυριότερο σημείο είναι ότι επιτέλους “κλείνει” για το νομό μας ο βραχνάς όλων των τελευταίων δεκαετιών που αφορούσε στην αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας. Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας λαμβάνονται πρωτίστως υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και αναγνώρισε ότι η Ελασσόνα –και κατ’ επέκταση η ανάπτυξή της- βασίζεται στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης. Τούτου δοθέντος, ο υπουργός αναγνώρισε ότι τα αγροτικά της προϊόντα αποτελούν το κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί και όχι ο λιγνίτης της, αποκλείοντας οριστικά το ενδεχόμενο εξόρυξης και χρήσης λιγνίτη στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: