DEH

DEH

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Συνεδριάζει η ΓΕΝΟΠ για να απαντήσει στην επιστράτευση – Σπάρτακος: Θα γυρίσουμε στις θέσεις μας μόλις υλοποιηθεί η επίταξη των υπηρεσιών

Κι ενώ αναμένεται η διανομή των φύλλων πορείας μετά την απόφαση για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ συνεδριάζουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Η επιστράτευση αποφασίστηκε το πρωί μετά την απόφαση του πρωτοδικείου της Αθήνας το οποίο έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων κι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν ήδη αποφασίσει την συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφέρει:
“Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.
Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει”.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος Γ. Αδαμίδης πάντως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οτι η συνέχιση του αγώνα δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους, όταν υλοποιηθεί η επίταξη των υπηρεσιών τους.
Το Σωματείο Σπάρτακος της ΔΕΗ εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας

Ο Σπάρτακος χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική την τακτική της επιστράτευσης και τονίζει ότι «Ο αγώνας μας δεν καταστέλλεται από καμία απόφαση δικαστηρίου, από καμία απολυταρχική/αντιδημοκρατική συμπεριφορά γιατί ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο αγώνας των εργαζόμενων αλλά είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας». 

Κάνει λόγο επίσης για υπευθυνότητα στο χειρισμό της απεργίας (εννοώντας προφανώς ότι ως τώρα οι επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση ήταν σχετικά περιορισμένες) η οποία όπως επισημαίνει «ενόχλησε τους κυβερνώντες που την ώρα που τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, αρνούνται τον διάλογο και την κουβέντα και εφαρμόζουν το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» προχωρώντας σε επίταξη επικαλούμενοι(δήθεν) το καλό του κοινωνικού συνόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: