DEH

DEH

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αποτίμηση αξίας Α.Η.Κ. από την Ernst and Young

 
Την Ernst and Young επέλεξε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για την αποτίμηση της συνολικής αξίας του οργανισμού.
Σε δηλώσεις του στη StockWatch, ο γενικός διευθυντής της αρχής Στέλιος Στυλιανού ανέφερε ότι «το ΔΣ ήθελε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, τον κύκλο εργασιών και τις προοπτικές της ΑΗΚ με βάση τη διεθνή πρακτική».
Ανέφερε ότι τον περασμένο Αύγουστο είχε προκηρυχθεί διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός «και η εταιρεία που έχει επιλεγεί είναι η Ernst and Young με την οποία υπογράψαμε συμβόλαιο».
«Είναι χρήσιμο να ξέρουμε την αξία του οργανισμού σε αυτές τις δύσκολες εποχές», ανέφερε προσθέτοντας ότι η αποτίμηση δεν είναι στο πλαίσιο του μνημονίου αλλά πρόκειται για business valuation.
«Είναι χρήσιμο επίσης να γνωρίζουμε την αξία του οργανισμού με δεδομένο ότι στο μέλλον θα εργαζόμαστε με πολύ διαφορετικό τρόπο από σήμερα λόγω του ανταγωνισμού», σημείωσε, εξηγώντας ότι από την 1/1/2014 η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας απελευθερώνεται πλήρως και όλοι οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέγουν τον προμηθευτή.
Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, μέχρι αύριο η EY θα παραδώσει κατάλογο της πληροφόρησης που ζητά από την ΑΗΚ προσθέτοντας ότι αναμένεται το προσχέδιο της έκθεσης να είναι έτοιμο πριν το τέλος Νοεμβρίου.
«Το έργο πρέπει να τελειώσει πριν το τέλος του χρόνου», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: