DEH

DEH

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ελληνική Ένωση Αλουμινίου: Προβληματισμός για την κόντρα ΔΕΗ - Αλουμίνιον

Την ανησυχία της προς την  κυβέρνηση εκφράζει η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου αναφορικά με την απόφαση της ΔΕΗ  να καταγγείλει τη συμβατική σχέση με την εταιρία Αλουμίνιον από τις 18 Νοεμβρίου.
 
Όπως τονίζει η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου μια  τέτοια απόφαση θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τις βιομηχανικές μονάδες του κλάδου.
«Η Αλουμίνιον είναι ο μοναδικός παραγωγός πρωτόχυτου αλουμινίου στην Ελλάδα και ο εγχώριος προμηθευτής των ελληνικών βιομηχανιών μεταποίησης αλουμινίου», αναφέρει η Ένωση και ζητά από την ελληνική πολιτεία «να συμπλεύσει με την υπόλοιπη Ευρώπη στην προσπάθεια στήριξης της βιομηχανίας αλουμινίου και να μην επιτρέψει να χαθεί καμία βιομηχανία και καμία θέση εργασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου μας προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας».
Σημειώνεται ότι στις 7 Νοεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ,αποφάσισε να προχωρήσει από τις 18 Νοεμβρίου στη διακοπή της συμβατικής σχέσης με την Αλουμίνιον παρότι  οι δύο πλευρές είχαν αποδεχθεί εγγράφως τον ορισμό του επιδιαιτητή, καθώς και των άλλων δύο διαιτητών.
Ειδικότερα, η ΔΕΗ αναφέρε σε ανακοίνωσή της πως σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης της πλειοψηφίας του διαιτητικού δικαστηρίου στη ΡΑΕ, η οποία επιδίκασε τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλουμίνιον Α.Ε. «καταφανώς κάτω του κόστους, προκαλώντας αναδρομικά μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στη ΔΕΗ Α.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: