DEH

DEH

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΛΟΓΗ: Η Ελλάδα έχει πλούτο και αυτός πρέπει να αναδιανεμηθεί

Όλοι μας ζητάμε από τα πλούσια κράτη του Ευρωπαϊκού Βορρά, τα οποία αφαίμαξαν οικονομικά τα κράτη του Νότου, μέσα από το κλειστό νομισματικό κύκλωμα του ευρώ, να αναδιανείμουν τα πλούτη τους και να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο Νότο ή να στηρίξουν οικονομικά τον Νότο, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη του Νότου. Αντίθετα τα κράτη του Βορρά, αντί να διαθέσουν τα πλούτη τους για να ανασάνει ο Νότος, αντιπροτείνουν και επιβάλλουν σκληρή δημοσιονομική λιτότητα, η οποία μέσα στο ίδιο κλειστό νομισματικό κύκλωμα και με δεδομένο ότι τα κράτη του Νότου είναι
υπερχρεωμένα στον Βορρά, θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση τον Νότο και ακόμα μεγαλύτερο πλουτισμό τον Βορρά.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο εσωτερικό της χώρας. Μιας χώρας με άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές και με μια από τις πιο πλούσιες άρχουσες ελίτ του κόσμου. Τα πλούσια κοινωνικά στρώματα, αφού πρώτα αφαίμαξαν….και καταχρέωσαν τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα με τον ακόρεστο δανεισμό, συσσωρεύοντας τα πλούτη τους (νόμιμα και παράνομα) κυρίως στο εξωτερικό, αντί να φέρουν τα χρήματά τους και να τα επενδύσουν ώστε να αρχίσει να κινείται η ανάπτυξη, αντιθέτως επιβάλλουν (μέσω της τρόϊκας) σκληρά δημοσιονομικά μέτρα μόνο σε βάρος των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων, ενώ αφήνουν έξω από κάθε ρύθμιση τα δικά τους πλούτη και προνόμια. Αυτό το επιτυγχάνουν μέσα από το ελεγχόμενο και κατευθυνόμενο από τους ίδιους σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να εξέλθουμε από την κρίση, που σημαίνει αφενός αξιοποίηση των πλούσιων πλουτοπαραγωγικών πηγών και αφετέρου επενδύσεις στην Ελλάδα από την ίδια την άρχουσα ελίτ της χώρας, θα πρέπει να ανατραπεί αυτό το πολιτικό σύστημα που προστατεύει τα συμφέροντα της άρχουσας ελίτ και την έχει στο φορολογικό απυρόβλητο, που ξεπουλάει τη χώρα, που μας ξεπουλάει όλους. Δεν νομίζουμε να υπάρχει έστω και ένας αφελής που να πιστεύει ότι μπορεί ποτέ να δούμε κοινωνική δικαιοσύνη και έξοδο από την κρίση όσο υπάρχει στην εξουσία το ίδιο πολιτικό σύστημα που μας έφτασε στο σημερινό χάλι.

Μας απειλούν με την προπαγάνδα ότι θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους από την Ελλάδα, ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας. Μακάρι να συμβεί. Πρέπει επιτέλους να αναπτυχθεί νέα εθνική παραγωγική τάξη από τα ίδια τα σπλάχνα της κοινωνίας. Οι κοινωνίες δεν πεθαίνουν, απλά αναγεννιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: