DEH

DEH

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΕΤΕ-ΔΕΗ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ

Προς: Υπουργό Εργασίας
και Κοινωνικών  Ασφαλίσεων
             κ.  Κουτρουμάνη  Γεώργιο.
          
Θέμα: Ένταξη κατηγορίας  απασχολούμενων στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της  ΔΕΗ (εναερίτες  και υπογείτες κατηγορίας Τ4Α)
           
Κύριε  υπουργέ
                    Με την απόφαση σας φ10221/οικ.26816/929/30-11-2011(ΦΕΚ2778/02-12-2011) μετά την πρόταση της διαρκούς επιτροπής κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων καθορίσατε τον Νέο πίνακα Βαρέων κα Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Η ισχύς  του καθορίζεται  η 01-01-2012.
                   Στον νέο πίνακα εντάσσεται και η κατηγορία  των απασχολούμενων στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ. Σαν κατηγορία είναι
αλήθεια ότι ήταν πάγιο αίτημα μας  η ένταξη μας στον ΚΒΑΕ.
Με αιτιολογημένα υπομνήματα που καταθέσαμε σαν Ε.ΤΕ/ΔΕΗ στην επιτροπή κρίσεως των Βαρέων και Ανθυγιεινών κάναμε γνωστό το πάγιο αίτημα μας αναδυκνείωντας  το δίκαιο του αιτήματος της κατηγορίας.
                  Η ένταξη όμως εκτός της δικαίωσης της κατηγορίας Τ4Α δημιουργεί  για τους ασφαλισμένους  και πολλά ερωτηματικά. Ερωτηματικά  ως  προς την ανταποδοτικότητα από την ένταξη και την επιπλέον ειδική εισφορά.
Υπάρχουν ασφαλισμένοι με χρόνια υπηρεσίας  εκτός  των ΒΑΕ  που μπροστά τους έχουν από έναν έως και  δεκαπέντε χρόνια για  να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα.  Αυτό από μόνο του δημιουργεί  αδικίες γιατί  ασφαλισμένος  θα πληρώνει επιπλέον εισφορές χωρίς να μπορεί να κάνει χρήση των ορίων ηλικίας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
                Εκτιμούμε ότι μπορεί να υπάρξει  ρύθμιση  όπως για όσους  ενώ η κατηγορία τους εξαιρέθηκε από τον νέο πίνακα και είχαν συμπληρώσει 3600 ημέρες ασφάλισης οι παλαιοί και 3375 οι νέοι ασφαλισμένοι αυτοί θα μπορούν να συνεχίζουν να ασφαλίζονται στον Κ.Β.Α.Ε.
             Πιστεύουμε  ότι σε μια συνάντηση μαζί σας  και με καλή  διάθεση μπορεί να δοθούν λύσεις που θα είναι  προς όφελος  και για τους εργαζόμενους και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

     Προς: Πρόεδρο& Διευθύνοντα  Σύμβουλο  ΔΕΗ. ΑΕ
           κ. Αρθούρο Ζερβό
    
Θέμα: Ένταξη κατηγορίας απασχολούμενων στα δίκτυα διανομής Ηλεκτρικής  ενέργειας  της ΔΕΗ-Τ4Α στον νέο πίνακα Βαρέων & Ανθυγιεινών   Επαγγελμάτων.

Κύριε Πρόεδρε
     Με την υπ΄ αριθμ  φ10221/οικ.26816/929/30-11-2011 απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  (ΦΕΚ 2778/02-12-2011) καθορίζεται ο νέος πίνακας Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
                     Η ισχύς του καθορίζεται  από 01-01-2012.
    Για τους ασφαλισμένους που καλύπτονται από τον νέο πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών  Επαγγελμάτων καταβάλλεται και η προβλεπόμενη ειδική εισφορά για τον κλάδο κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
    Στον  νέο πίνακα εντάσσονται και οι απασχολούμενοι στα  δίκτυα Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ (εναερίτες  και υπογείτες κατηγορία Τ4Α).
Έως σήμερα  στην επιχείρηση δεν  έχουν υπάρξει οι διαδικασίες εκείνες για την υπαγωγή της κατηγορίας Τ4Α στις διατάξεις του ΚΒΑΕ με αποτέλεσμα και την  μη καταβολή της ειδικής εισφοράς για τον κλάδο κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Για να  αποφευχθούν  αναδρομικές κρατήσεις σε μια ιδιαίτερα  δύσκολη οικονομική περίοδο αλλά και την υπαγωγή της κατηγορίας  στις διατάξεις του ΚΒΑΕ  σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης. 

                  Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ.

       
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓ.                ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: