DEH

DEH

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον Επίτροπο Ενέργειας, Γκίντερ Έτιγκερ και οι θέσει της ΝΔ για την ΔΕΗ

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον Επίτροπο Ενέργειας, Γκίντερ Έτιγκερ
Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Έτιγκερ είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, παρουσία και του τομεάρχη Ενέργειας του κόμματος Στ. Καλαφάτης.
Όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην προοπτική ανάπτυξης της ενεργειακής αγοράς στην Ευρώπη και το ρόλο που καλείται, στο πλαίσιο αυτό, να διαδραματίσει η Ελλάδα.
«Η ενέργεια αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς και ελπιδοφόρους κλάδους της εθνικής μας οικονομίας», υπογράμμισε ο τομεάρχης της ΝΔ, προσθέτοντας ότι τα ενεργειακά αποτελούν «στρατηγική αναπτυξιακή προτεραιότητα» του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι λέει το προγραμμα της Ν.Δ. για την ΔΕΗ:
Χαρακτήρισε λάθος το σχέδιο για πώληση του 17% της ΔΕΗ, που δείχνει μόνο ταμειακό πανικό. «Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με σύγχρονο τρόπο ξεκινώντας από την απελευθέρωση της ενέργειας. Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς πρέπει να μείνουν σε κρατικό έλεγχο. Θα αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή για το κομμάτια που θα προτείνουμε προς αποκρατικοποίηση.

Ποια κομμάτια λοιπόν μένουν για αποκρατικοποίηση αφού τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς θα μείνιυν στο κράτος;; Μα φυσικά ορυχεία, σταθμοί, εμπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: