DEH

DEH

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Για μια θέση στον ΗΛΙΟ. Πρωτοφανής προσέλευση ανέργων στα 8μηνα της ΔΕΗ


ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
Δεν αλλάζει το καθεστώς των προσλήψεων εποχικών τονίζει ο Τομεάρχης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΛΚΔΜ, Δημήτρης Μπαλτζής

Το μέγεθος της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας έρχεται να καταδείξει η μεγάλη προσέλευση ανέργων για τη διεκδίκηση μιας εποχικής θέσης απασχόλησης στη ΔΕΗ (8μηνα), καθώς ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο αριθμός των ανέργων που μπήκε στην ουρά και κατέθεσε αίτηση πρόσληψης για μια εποχική θέση εργασίας στη ΔΕΗ για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), παρά το γεγονός ότι οι θέσεις που προκηρύχθηκαν μέσα στον Μάρτιο ήταν μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες προκηρύξεις του ΛΚΔΜ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Τομεάρχη Ανθρώπινου Δυναμικού του ΛΚΔΜ, Δημήτριο Μπαλτζή, για τις 237 θέσεις εποχικής απασχόλησης που προκήρυξε το ΛΚΔΜ για την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης κατατέθηκαν 1480(!) αιτήσεις, ενώ για τις 48 θέσεις που προκήρυξε η ΔΕΗ για την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας κατατέθηκαν 307 αιτήσεις. Κι αυτό τη στιγμή που οι θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Μπαλτζής μιλώντας στον «Π», ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν προκηρυχθεί συνολικά 347 θέσεις εποχικών για τα 8μηνα (σε Κοζάνη και Φλώρινα) μειώθηκαν σε 285 συνολικά και για τους δύο νομούς, καθώς τον Μάρτιο προκηρύχθηκαν 237 θέσεις για την Π.Ε. Κοζάνης και 48 θέσεις για την Π.Ε. Φλώρινας.

Η μεγάλη προσέλευση ανέργων σύμφωνα με τον Τομεάρχη Ανθρώπινου Δυναμικού του ΛΚΔΜ, σημαίνει ότι «προβλέπεται να μείνουν απέξω ακόμα και άνεργοι της Α΄ ζώνης (κάτοικοι πληττομένων οικισμών από τη ΔΕΗ), αφού σημειώθηκε κατά πολύ μεγαλύτερη προσέλευση ανέργων από Προάστιο, Κλείτο, Μαυροπηγή και Κόμανο», και ειδικά στην ειδικότητα Τεχνικών Ορυχείων όπου οι θέσεις μειώθηκαν κατά 23, αφού από 112 που προκηρύχθηκαν την προηγούμενη φορά μειώθηκαν σε 89 με την τελευταία προκήρυξη.

Ο κ. Μπαλτζής διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούν ότι ξεκίνησε η πρόσκληση προσληπτέων, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται επεξεργασία των αιτήσεων των υποψηφίων», επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Ερωτηθείς για την ημερομηνία πρόσληψης είπε ότι προσδιορίζεται στα μέσα Μαΐου καθώς στις 15 Μαΐου αναχωρούν οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν το περασμένο φθινόπωρο. Διευκρίνισε ωστόσο ότι σε περίπτωση που προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές μετά τις 6 Μαΐου θα επηρεαστεί και η ημερομηνία των προσλήψεων, θα πάει πιο πίσω η ημερομηνία πρόσληψης καθώς απαγορεύονται οι προσλήψεις σε περίοδο εκλογών.

Ο Τομεάρχης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΛΚΔΜ διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν επηρεάζεται το καθεστώς των προσλήψεων από την ψήφιση του πρόσφατου νόμου 4057 που αφορά στην κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιότητας στις προσλήψεις για δήμους με πληθυσμό άνω τω 10.000, λέγοντας ότι: «κακώς δημιουργήθηκε τόσος ντόρος για το θέμα της εντοπιότητας, διότι σε διευκρινιστική ερώτηση που κάναμε στο ΑΣΕΠ πήραμε τη διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται θέμα αλλαγής του καθεστώτος για την πρόσληψη εκτάκτων στους σταθμούς και τα ορυχεία της ΔΕΗ και εξακολουθεί να ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας».

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: