DEH

DEH

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Συνάδελφοι - ισσες

Η νέα Κυβέρνηση - μετά τις εξαγγελίες του Υπουργού ΠΕ.Κ.Α στο Κοινοβούλιο για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την πώληση λιγνιτικών Μονάδων - μεταξύ των οποίων και της Μεγαλόπολης - φαίνεται πλέον καθαρά ότι προχωρά στο τελικό στάδιο της διάλυσης, της εκποίησης και του ξεπουλήματος της Επιχείρησης.

  Η Διοίκηση της ΔΕΗ υλοποιώντας τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, προχωρά
σε σοβαρές περικοπές στους μισθούς, στην υπονόμευση των ΣΣΕ και την μεταβολή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων (αλλαγή του ωραρίου εργασίας, αλλαγή προγραμμάτων βάρδιας, κ.λ.π).

  Με τον Νόμο 4024/2011 που ψήφισε η κυβέρνηση, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% της μισθοδοσίας μας, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στις 31/12/2009 και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει μείωση της μισθοδοσίας κατά 12 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, από  την 1/11/2011.

Οι προσωρινές  μειώσεις στους μισθούς μας (μείωση κατά 35% των Ειδικών επιδομάτων, 35% των μεταβλητών αποδοχών και γενική μείωση κατά 10%) στις οποίες θα εφαρμόσει από τον Νοέμβριο  η Διοίκηση της ΔΕΗ, θα είναι μεγάλες και άδικες, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στις Μονάδες και τα Ορυχεία.

Μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους οι μειώσεις αυτές γιατί χωρίς καμία σοβαρή μελέτη και διεξοδική συζήτηση βάζει ποσοστά μείωσής στις μεταβλητές αποδοχές και τα ειδικά επιδόματα οδηγώντας σε πετσόκομμα των μισθών μας.

  Τα Σωματεία της ΔΕΗ στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης καθώς και τα Σωματεία σ’ όλα τα Ενεργειακά Κέντρα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη διάλυση της Επιχείρησης και το ξεπούλημα Μονάδων της καθώς και να υπάρξουν μεγάλες και άδικες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων «στην πρώτη γραμμή» στα Ορυχεία και τις Μονάδες.

  Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, μέσα από τα συνδικάτα τους και την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα συνεχίσουν να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.

Το συνδ. κίνημα στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, της περιοχής και της χώρας, θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές Κυβέρνησης - Τρόικας που οδηγούν σε βάρος της προοπτικής της ΔΕΗ και των συμφερόντων του λαού και των εργαζομένων.

Τα Σωματεία ΔΕΗ Μεγ/λης προχωρούν σε πρωτοβουλίες αγωνιστικών δράσεων στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και ευρύτερα με αιτήματα:

ü       ΟΧΙ στη διάλυση, την εκποίηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεν θα επιτρέψουμε να πουληθεί σε ιδιώτες Μονάδα της ΔΕΗ στην Μεγαλόπλη. Στήριξη και ενίσχυση με μέσα και προσωπικό της Επιχείρησης στο Ενεργειακό κέντρο Μεγ/λης.  (Επάνδρωση με προσωπικό του παγίου εξοπλισμού των Ορυχείων και των εγκαταστάσεων των Μονάδων, κ.λ.π).

ü    Αποτροπή των προτάσεων της Διοίκησης για τις αδικίες που οδηγούν στο σφαγιασμό των μισθών μας, των ΣΣΕ, των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων της Επιχείρησης. Να αξιολογηθεί η «πρώτη γραμμή» και οι συνθήκες δουλειάς στους χώρους των Ορυχείων και των Μονάδων.

ü     Επαναφορά του παλαιού ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.

ü     Αποκατάσταση της απρόσκοπτης κάλυψης από το ΤΑΥΤΕΚΩ των παροχών εργαζομένων - συνταξιούχων (Άμεση κάλυψη ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ιατροφαρμακευτικών δαπανών, κ.λ.π).

ü    Απεμπλοκή της Επιχείρησης από τον αντισυνταγματικό Νόμο 4021/2011που επιβάλλει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η - γνωστού και ως χαρατσιού. Καμιά διακοπή σύνδεσης σε πολίτες που έχουν πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος χωρίς το τέλος.

Τα Δ.Σ των Σωματείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: