DEH

DEH

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μην μου ξυπνάς το παρελθόν……


Πασχάλης Τσολάκης
από το kozan.gr
Ξεφυλλίζοντας απόψε (όχι τα όνειρά μου, αυτά τα μάδησαν οι κυβερνοσωτήρες, αυτοί οι υπάλληλοι των….) παλιά γραφτά , εφημερίδες, ανακοινώσεις, φωτογραφίες, το φτωχό μου αρχείο δηλαδή, έπεσα πάνω σε μια ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ / ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009.
Αντιγράφουμε αποσπάσματα, διακηρύξεις και δεσμεύσεις:
«Εθνικές εκλογές 2009 – Κρίνονται κόμματα και πολιτικές –κρίνεται το μέλλον της χώρας – ήρθε η ώρα της αλλαγής και της ελπίδας. Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, 5 χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε να προστατέψουμε την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού, από τα βρώμικα και στημένα παιχνίδια της κυβέρνησης, που παρέδιδαν τη ΔΕΗ, ως λεία στα νύχια των νταβατζήδων της ενέργειας. Με το ΠΑΣΟΚ η ΔΕΗ θα παραμείνει Δημόσια και ισχυρή στην υπηρεσία του καταναλωτή»
Ο λαός άκουσε (θεωρητικά τουλάχιστον) τις προτροπές τους κι έκανε την επιλογή του. Σώθηκε η ΔΕΗ, σώθηκε η χώρα από τους νταβατζήδες! Τώρα πια δεν στοιχειοθετείται ο όρος «νταβατζήδες»! Νομιμοποιήθηκαν με σφραγίδες και υπογραφές! Ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου το βαρύ πυροβολικό δηλαδή της κυβέρνησης, και οι πίσω από αυτό, γνώριζαν ότι μόνο αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να υλοποιήσει όλα αυτά που σήμερα συμβαίνουν στην ΔΕΗ και στην χώρα. Ήξεραν πως στην υλοποίηση των σχεδίων τους θα έχουν συμπαραστάτη και συμμέτοχο (συνένοχο) την ΠΑΣΚΕ. Με την ανοχή της (ενοχή της), στα δύο και πλέον χρόνια, όχι μόνο άφησε να εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά και όταν έπρεπε, λειτούργησε ως εκτονωτική βαλβίδα στην οργή των εργαζομένων.

Και συνεχίζει το προεκλογικό φυλλάδιο, αναφέροντας τα κακά της προηγούμενης κυβέρνησης για τον κόσμο της εργασίας.

«Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…από τα έργα και τις ημέρες της Ν.Δ…..Την διάλυση του ασφαλιστικού; Την Αύξηση του Φ.Π.Α από 18% σε 19%; Τον διαχωρισμό της νέας γενιάς και την δημιουργία εργαζομένων 2 ταχυτήτων;
Την μείωση της αμοιβής των υπερωριών; (50ευρώ έχασε ο κάθε εργαζόμενος από την ωριαία υπερωρία με το Ν.3395). Την ουσιαστική κατάργηση του οχταώρου;. Τα κίνητρα και τις φοροαπαλλαγές στους έχοντες και κατέχοντες; Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου; Την εκποίηση του ΟΤΕ;…….»

Σίγουρα δεν ήταν ρόδινη η κατάσταση στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ επί Ν.Δ. Προβληματικό ήταν. Σήμερα όμως δεν παίρνει πίσω ο εργαζόμενος ούτε τα λεφτά που δίνει στο γιατρό, ούτε στα φάρμακα! Προσπερνάμε το Φ.Π.Α που πήγε ΑΠΌ ΤΟ 19% ΣΤΟ 23%! Τι γίνεται με τους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων; Σήμερα δεν υπάρχει ταχύτητα. Βάλανε υποχρεωτική όπισθεν στους εργαζόμενους!

Για τον ΟΤΕ είναι γνωστά τα γεγονότα. Πουλήθηκαν οι μετοχές κάτω από το μισό που πουλήθηκαν επί προηγούμενης κυβέρνησης. Ο δημόσιος πλούτος δεν κινδυνεύει πια! Η ΔΕΗ δεν πωλείτε! Ήδη πωλούνται τέσσερις μονάδες! Η ΠΑΣΚΕ απλά δεν το πήρε χαμπάρι. Αποκοιμήθηκε στην σκοπιά. Το κομματικό κοκτέιλ είναι δυνατό αναισθητικό που σε ρίχνει σε λήθαργο!

Αφήσαμε τελευταίο την μεγάλη απώλεια των 50 ευρώ που έχασε ο εργαζόμενος! Το δώρο Χριστουγέννων που πήγε! Το δώρο Πάσχα που πήγε! Το καλοκαιρινό επίδομα άδειας που πήγε! Οι περικοπές και τα χαράτσια σε ποιες τσέπες πάνε! Το εφάπαξ, τα λεφτά του εργαζόμενου δηλαδή, που θα πάνε!

Η στήλη το έγραψε πριν πολλούς μήνες. Οι μισθοί θα συρρικνωθούν, οι εργασιακές σχέσεις θα γίνουν χαλαρές και οι εργαζόμενοι σε ψυχρή εφεδρεία και μόνιμο παροπλισμό! Κι όλα αυτά για να μην βρούνε οι επενδυτές και οι αγοραστές υψηλούς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Θα αυξηθεί και το ρεύμα περίπου 30-40% για να μην χρεωθεί την αύξηση ο αυριανός ιδιώτης!

Συνεχίζει το φυλλάδιο της ΠΑΣΚΕ. «σας καλούμε να ψηφίσετε το ΠΑΣΟΚ γιατί το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι: Η ΔΕΗ θα είναι πάντα υπό δημόσιο έλεγχο (51% στο κράτος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι θα προχωρήσουν εδώ και τώρα οι επενδύσεις και οι αντικαταστάσεις παλαιών μονάδων θα είναι 100% από την ΔΕΗ».

Δυο και πλέον χρόνια δεν βγήκε ούτε μια ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ να καταγγείλει κάτι από όλα αυτά τα τερατουργήματα που έγιναν σε βάρος των εργαζομένων! Απλός ο λόγος και σημαντικός. Προηγείται η σωτηρία της χώρας! Μια χώρα που παραδόθηκε στους νταβατζήδες (όπως τους αποκαλεί η ΠΑΣΚΕ) με την μέθοδο του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ. Και κλείνει το φυλλάδιο με το μήνυμα του χρέους της ΠΑΣΚΕ που ήταν πάντα προστάτης των εργαζομένων! «Υποχρέωση μας η προστασία της ΔΕΗ. Υποχρέωσή μας να μηδενίσουμε το αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων»
Τελικά δικαιώθηκε η ΠΑΣΚΕ! Τα μηδένισε όλα!!(μέχρι και την δημοκρατία).

Η τελευταία πράξη και το κύκνειο άσμα θα είναι εντυπωσιακό. Θα ανοίξουν διάπλατα οι βαλβίδες εκτόνωσης των εργαζομένων της ΔΕΗ με κάποιες ακόμα ημέρες απεργίας και όταν πέσει η αυλαία οι εργαζόμενοι θα αναφωνήσουν την ύστατη κραυγή. ΤΕΤΕΛΕΣΤΕ!!!

Τα γνώριζε όλα αυτά η ΠΑΣΚΕ; Αν όχι γιατί δεν κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη από τους εργαζόμενους που παραπλάνησε; (Η ΔΑΚΕ πάντα ήταν η ουρά της ΠΑΣΚΕ. Άλλωστε πέρα από κάποια παιχνίδια ποτέ δεν είχε σημαντική πολιτική παρέμβαση. Με κάποιες καρέκλες και θεσούλες ο συμβιβασμός, η σύμπλευση και η
συνδιαχείρηση με την ΠΑΣΚΕ και το σύστημα ήταν δεδομένος!

Υ.Γ 1 Η κοινωνία ήδη σταυρώνεται. Για να αναστηθεί θα πρέπει να αποκαθηλωθεί όλο το διαβρωμένο και φθαρμένο πολιτικό σύστημα και όλα τα παράγωγά του. Κόμματα, συνδικάτα και τα συγκοινωνούντα με αυτά δοχεία. Να αντικατασταθούν με νέα άφθαρτα πρόσωπα με κύριο και απαράβατο κανόνα. Όποιος καταχράται δημόσιο χρήμα, όποιος κλέβει άμεσα ή έμμεσα δημόσιο πλούτο, όποιος οδηγεί την κοινωνία σε σταύρωση, να σταυρώνονται οι ίδιοι για να γλυτώσει, η χώρα και η κοινωνία. Κανένα έλεος σε όποιον τρώει τις σάρκες της χώρας και της κοινωνίας. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε ο απαράβατος κανόνας. Όπου δεν υπάρχει ο σεβασμός, να υπάρχει τουλάχιστον ο φόβος!

Υ.Γ 2: Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ πήραν μεγάλες αυξήσεις στα πρώτα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου και στα χρόνια του Κώστα Καραμανλή. Ας βγάλει ένα δελτίο τύπου η ΠΑΣΚΕ /ΔΕΗ και να ενημερώσει τους εργαζόμενους, πόση αύξηση πήραν στην πενταετία που αφορίζουν και πόσα χάσανε στην διετία που επιθυμούσαν διακαώς να έρθει. Θα έχουν πλάκα τα νούμερα! Μπορεί βεβαίως και να έχουν υποσημείωση ότι οι περικοπές έγιναν για την σωτηρία της ΔΕΗ και της χώρας κυρίως! (Για τους νταβατζήδες, τους δανειστές και τις αγορές! Γιατί αυτοί είναι και αυτοί εκπροσωπούν την χώρα που λέγεται Ελλάδα!). Εκτός κι αν ζούμε σε άλλη χώρα!

Αφιερωμένο, το παρακάτω ποιητικό κείμενο, για πρακτική εφαρμογή και όχι για θεωρίες, σε κόμματα και συνδικάτα!
Έπεσε το σπαθί βαρύ-και λύθηκαν τα μάγια-οι αραχνιασμένοι σπάγκοι και τα νήματα
οι αναστολές, οι αναβολές, οι υποχωρήσεις-στη γη σωριάστηκαν, σκουπίδια.
«ότι δεν λύεται , κόβεται»-και νικητήριος υψώθηκε ιαχή-έως τον άσβεστον αιθέρα.

Αλέξανδρος ο Μέγας, ο πρώτος όχι διδάξας, αλλά ο πρώτος χρησιμοποιήσας την πρακτική εφαρμογή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: