DEH

DEH

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πικρή Αλήθεια!!! Πέρυσι και ΄΄λεφτά υπήρχαν΄΄ και ΄΄Δώρο Χριστουγέννων΄΄ πήραμε.

του Άρη Βατάλη
Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Γραμ. Συντονιστικού ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ναι αλήθεια έτσι ήταν!!!
Μετά κοίταξαν τον κουμπαρά και ανακάλυψαν πως η Ελλάδα της λιτότητας, της΄΄σκληρής΄΄ κυβέρνησης Καραμανλή με τους πολίτες στο όριο της φτώχειας, την παιδεία στον πάγο, την Υγεία στο κρεβάτι του αρρώστου.
Είναι μια χώρα!!! με εργατικές συντεχνίες και συνταξιούχους υψηλών μισθών που θα μπορούσαν να χάσουν έως 50% των χρηματικών απολαβών τους (τόσα χάσαμε με τα δώρα και τις μειώσεις 2010 και 2011), μια χώρα που το όριο της φτώχειας θα μπορούσε να διευρυνθεί και πέρα
 από το 23% που είναι σήμερα, η γενιά των 700 ευρώ να γίνει 500, να αυξηθεί η ανεργία και πέραν του 12%, να κλείσουν σχολεία, να ενοποιηθούν ανώτερα με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να μπει η υγεία και οι ασφαλισμένοι στο ΄΄Φέρετρο΄΄.
Ναι αλήθεια έτσι είναι.

Παροχές και κοινωνικές κατακτήσεις που μέχρι και η «ΧΟΥΝΤΑ» σεβάστηκε, αφαιρέθηκαν ΣοσιαΛΗΣΤ(ρ)ΙΚΑ από την κυβέρνηση του Γ.Α.Παπανδρέου, η οποία είχε υποσχεθεί στον Ελληνικό λαό «χρυσά κουτάλια και λαγούς με πετραχήλια»

Ποιος το περίμενε πως «τα παιδιά του σοσιαλισμού» θα δημιουργούσαν συνθήκες ΄΄κανιβαλικού φιλελευθερισμού΄΄, εργασιακού μεσαίωνα και οικονομικής δικτατορίας. Θα τα ξεπουλούσαν όλα στους επιχειρηματίες, στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αλήθεια, τι άλλο να περιμένουμε;

Πέρυσι τέτοιο καιρό που ΄΄ λεφτά υπήρχαν ΄΄ και υπήρξε Δώρο Χριστουγέννων η αγορά του Νομού Κοζάνης και Φλώρινας έκανε ΤΖΙΡΟ περίπου 40.000.000 ευρώ.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στις οικονομικές υποχρεώσεις, δάνεια, τέλη κυκλοφορίας, θέρμανση, δίδακτρα, λογαριασμούς, χρέη, δώρα σε φίλους και συγγενείς.
Έστρωσαν το τραπέζι των Χριστουγέννων.
Πήγαν διακοπές σε εξωτικά μέρη, σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ή σε Σαλέ του εξωτερικού και της Ελλάδας.
Πραγματοποίησαν το όνειρο τους, γεύτηκαν την ζωή του μέσου ή κατώτερου Ευρωπαίου Πολίτη.

Φέτος;;; Φτώχεια, Νέα μέτρα και Νέες Ελπίδες.
Σαν τις εξαγγελθείσες ΄΄ελπίδες΄΄ του Γ.Παπανδρέου προεκλογικά, που έγιναν ΄΄πίκρες αλήθειες΄΄ μετεκλογικά.

Το γλυκό όνειρο του Έλληνα να γίνει μέσος Ευρωπαίος Πολίτης, στοιχειώθηκε από το μνημόνιο ΠΑΣΟΚ και ΤΡΟΙΚΑΣ και το διαδέχεται ο εφιάλτης των επακόλουθων αυτού στις χώρες που εφαρμόσθηκε Αργεντινή, Γουατεμάλα, Ουγγαρία.

Οι ευχές για καλές γιορτές, χαρούμενες και ευτυχισμένες μέρες. Αντικαταστάθηκαν από τις ευχές του ΟΛΙ ΡΕΝ για ΄΄Καλό Κουρά ι ο΄΄, δύσκολες (δυστυχισμένες) μέρες.

Έτσι λοιπόν, όσοι πάμε τις επόμενες μέρες στις τράπεζες θα νοιώσουμε την ΄΄Πικρή αλήθεια΄΄.
Αλήθεια, πόσες ακόμη πίκρες θα πλακώσουν την ψυχή μας;

Πόσες είμαστε διατεθειμένοι να υπομείνουμε χωρίς να αντιδράσουμε;

Στο τέλος θα φτάσουμε στο σημείο τα δώρα που θα ανταλλάξουμε να γράφουν: Προτιμώ να κάτσω να με γ… το ΔΝΤ (όπως γράφουν εσώρουχα στην Ιρλανδία) ή κάρτες του τύπου: ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ για φέτος!!! Η γέννηση ματαιώνεται!! Ο Ιωσήφ πρέπει να πληρώσει περαίωση, η φάτνη να τακτοποιηθεί ως ημιυπαίθριος, η Παναγία δεν παίρνει επίδομα τοκετού, οι άγγελοι δεν πετάνε λόγω απεργίας κ οι τρείς μάγοι φοβούνται ότι θα απελαθούν ως λαθρομετανάστες !!!
και να το ΄΄διασκεδάζουμε΄΄.

Θα συνεχίζουμε να διασκεδάσουμε και με τα Νέα Μέτρα ή ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

Στις 15 του Δεκέμβρη, χωρίς καμιά δικαιολογία όλοι μας πρέπει να είμαστε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης ενάντια στα νέα μέτρα και στο καθημερινό ΄΄κλέψιμο της ζωής και της αξιοπρέπειας μας΄΄.

Η ΄΄Σπίθα΄΄ μπήκε για να γίνει ΄΄καθαρτήρια φωτιά΄΄ όμως χρειάζεται κι άλλες.

Οι μόνες ευχές που μπορεί να υπάρχουν για φέτος τα Χριστούγεννα είναι,
-Καλές γιορτές και ΄΄ευτυχισμένες΄΄ στιγμές το Νέο έτος, ενάντια στις κακές γιορτές και στις ΄΄πικρές΄΄ στιγμές που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου το 2011.
-Καλή δύναμη στον αγώνα, ενάντια στο ΄΄καλό κουράιο΄΄ των αντιλαϊκών μέτρων του ΠΑΣΟΚ και της ΤΡΟΙΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: