DEH

DEH

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ενωση Τεχνικων Δ.Ε.Η. :ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήθης τακτική των κυβερνήσεων, πριν την λήψη επώδυνων και αντιλαϊκών μέτρων, είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός. Μια πρακτική, που για ευνόητους λόγους υλοποιείται από τρίτους, μη πολιτικά πρόσωπα, με γνώμονα πάντα τη σαλαμοποιήση της κοινωνίας και την αποτροπή κάθε έννοιας συλλογικής αντίδρασης και αλληλεγγύης.
Παράλληλα, οι διαρροές και οι προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι είναι ιδιαίτερα σκληρές, ώστε τα
 νέα μέτρα να φανούν ηπιότερα και να κατευνάσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια. Με αυτή τη στρατηγική πορεύεται και η σημερινή κυβέρνηση.

Προβάρει το σενάριο των απολύσεων σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, για να περάσει… (ελέω μνημονίου) εύκολα και ανώδυνα την ολοκληρωτική κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την επιστροφή της μισθωτής εργασίας στην εποχή του λίθου…

Για όσους δεν «τιθασεύονται», δεν σκύβουν το κεφάλι, επιστρατεύεται η εναλλακτική λύση του…. ΕΦΙΑΛΤΗ… (εν προκειμένω ΠΕΠ/ΔΕΗ), για να «στοιχειοθετηθούν» στη συνείδηση της κοινής γνώμης οι πρακτικές διαπόμπευσης και συλλογικής ενοχοποίησης.

Η συνταγή τους, «παλιά και πετυχημένη», βρίσκει πεδίο εφαρμογής στη περίπτωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ… Το μόνο που απέμενε η επιλογή προσώπου, απ΄ την μεγάλη «συντεχνία των προθύμων», στον «ευυπόληπτο» χώρο των ΜΜΕ… Οι επιλογές πολλές, καταλληλότερος όλων, ο «γνωστός λειτουργός της ενημέρωσης και «τηλεδικαστής… και η εκπομπή του Κίτρινος Τύπος»…

Κύριο «πιάτο», οι Συνδικαλιστές της ΔΕΗ, όπου σύμφωνα με τα «πειστήρια» του ΕΦΙΑΛΤΗ, απολαμβάνουν μισθό «υψηλότερο» από αυτόν του Πρωθυπουργού. Τα δε «πειστήρια», η ανώνυμη ταινία μισθοδοσίας, (ενός από τους 22.000 εργαζόμενους), η οποία τελικώς… εκθέτει ανεπανόρθωτα το συκοφαντικό παραλήρημα (Κίτρινου Τύπου και ΠΕΠ/ΔΕΗ), καθως περιλαμβάνει αναδρομικά από εκτός έδρας αποζημίωση, παρελθόντων μηνών.

Κορυφαία «αποκάλυψη», το περιβόητο δάνειο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Ένα δάνειο που ως γνωστόν ελήφθη, προκειμένου να καλυφθούν οι αναμφισβήτητες λειτουργικές δαπάνες της Ομοσπονδίας. Μια δανειακή σύμβαση που υπεγράφη υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας, καθώς φέτος δεν υπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων, για την οικονομική αυτοτέλεια της Ομοσπονδίας.

Κερασάκι στη τούρτα, η επιχορήγηση των κοινωνικών δραστηριοτήτων του ΟΚΔΕ, που για τις ανάγκες της τηλεθέασης, βαφτίσθηκε χορηγία προς την Ομοσπονδία. Μια θεσμική κατάκτηση που κατοχυρώθηκε με ΣΣΕ από το 1994, ισχύει και εφαρμόζεται για όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς των προηγμένων χώρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ουσιαστικά για την περίπτωση της ΔΕΗ ανέρχεται στο «εξωφρενικό πόσο» των 85 ευρώ το χρόνο, ανά εργαζόμενο.

Θέλουν την κοινωνία και τα συνδικάτα υποταγμένα. Την ώρα που η εργατική τάξη δοκιμάζεται, οι αρχιτέκτονες της παραπληροφόρησης, σε συνεννόηση με γνωστούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, «εκτελούν συμβόλαια εξόντωσης». Στο στόχαστρο, οι εργαζόμενοι, το εργατικό κίνημα, οι κοινωνικοί αγώνες.

Ανασύρουν στην επιφάνεια τις γνωστές τυχοδιωκτικές πρακτικές για να διασύρουν στα μάτια της κοινής γνώμης τους εργαζόμενους, τους οποίους κατά συρροή κατηγορούν ως «υψηλόμισθους, συντεχνία, ρετιρέ, προνομιούχους και βολεμένους».

Επιστρατεύουν την άθλια προπαγάνδα, για να εμφανίσουν ως πληγή της οικονομίας, τους μισθούς των εργαζομένων και όχι η λεηλασία από τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, ο οποίος αυξάνει τα κέρδη του μεταγγίζοντας τις ζημίες στην κοινωνία.

Μέσω της ενοχοποίησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ευελπιστούν να αναχαιτίσουν κάθε έννοια συλλογικής αντίστασης και αμφισβήτησης. Για να περάσει όσο πιο «αναίμακτα» το σχέδιο «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας, (πώληση ή ενοικίαση μονάδων) και να δοθεί το τελικό χτύπημα στην ΔΕΗ.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι: Συμφέροντα, κυβέρνηση, Τρόικα και ΜΜΕ μας κήρυξαν τον πόλεμο. Τα «παπαγαλάκια» τους δουλεύουν υπερωρίες. Με μυθεύματα και εκβιασμούς, προσπαθούν να μας λυγίσουν. Με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη επιχειρούν να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων.

Μπροστά σ΄ αυτή την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο τις επιθέσεις. Όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι οι επερχόμενες εξελίξεις θα καθορίσουν το τοπίο για τα επόμενα χρόνια, (τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές, την ποιότητα ζωής και τελικά, το μέλλον και την προοπτική της Επιχείρησης).

Στη βάση αυτή, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή ετοιμότητα, έναντι των επιθέσεων που δέχεται το εργατικό κίνημα. Σε διαρκή συστράτευση και αγώνα, προκειμένου να μπουν oi βάσεις για την ακύρωση του επαίσχυντου Μνημονίου, που στραγγαλίζει την κοινωνία και την αξιοπρέπειά μας.

Συλλογικά και συντεταγμένα να στείλουμε το μήνυμα στους ΕΦΙΑΛΤΕΣ της ΠΕΠ/ΔΕΗ και τα φερέφωνα της εξουσίας. Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ δεν σωπαίνει. Δεν μας πτοούν οι συκοφαντίες που επιχειρούν να φορτώσουν με ενοχές το κίνημα και τους εργαζομένους. Αντιστεκόμαστε.. Γιατί ο αγώνας, είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι ο αγώνας των εργαζόμενων που δεν έχουν μάθει να λιποτακτούν, να μασούν τα λόγια, να λυγίζουν στις επιθέσεις.

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Σ΄ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: