DEH

DEH

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

Η Διεθνής Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ( ΑΜΕΑ), η 3η Δεκεμβρίου, αποτελεί για όλους όχι μόνον μια ημέρα ευαισθητοποίησης για όσους συνανθρώπους μας δίνουν την μάχη της επιβίωσης, αλλά και μια ευκαιρία επαναβεβαίωσης της βούλησης μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την καταπολέμηση των διακρίσεων, για άρση των αποκλεισμών και για την προώθηση των
 απαραίτητων πολιτικών για την άνευ όρων ένταξή τους στην κοινωνία.


Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες δεν χρειάζονται το στείρο ενδιαφέρον μας.

Είναι άτομα ευφυή, εξαιρετικά ικανά και με σπάνιες δεξιότητες. Άτομα που διαπρέπουν στην επιστήμη, στις τέχνες, στον αθλητισμό, παρά τις δυσκολίες που συναντούν.

Σήμερα, οι κοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες από κάθε άλλη φορά για να ανταποκριθούν στον μέγιστο βαθμό, τόσο θεσμικά, όσο και από πλευράς υποδομών, στην ικανοποίηση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία και ταυτόχρονα της ισότιμης συμμετοχής τους στις κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες.

Η προάσπιση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες αποτελεί συλλογικό καθήκον.

Η ευθύνη για να πράξουμε το καθήκον μας είναι και συλλογική και ατομική.

Στην προσπάθεια των ατόμων με αναπηρία να ζήσουν τη ζωή τους ως πλήρεις οντότητες, καθοριστική αναδεικνύεται η ανάπτυξη θετικών στάσεων απέναντι στην «κατάσταση» της αναπηρίας εκ μέρους του κοινωνικού συνόλου.

Όλοι εμείς, ως υπεύθυνα και ευαισθητοποιημένα άτομα της κοινωνίας, που εμπνέεται από ανθρωποκεντρικές αξίες οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα τους με σεβασμό, αγάπη και ενδιαφέρον, αναγνωρίζοντάς τους ως φυσικό μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης, που δεν στερείται το δικαίωμα συμμετοχής στη ζωή και τη δημιουργική έκφραση. έκφραση.

Η ισότιμη συμμετοχή όλων στην παιδεία, την υγεία, την απασχόληση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό δεν μπορεί να γνωρίζει εξαιρέσεις.

Η διασφάλιση ωστόσο, της ισότιμης συμμετοχής των Α.Μ.Ε.Α. στην κοινωνική ζωή προϋποθέτει να αλλάξουμε τις συμπεριφορές μας να αλλάξουμε στάση ζωής.
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ.               ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: