DEH

DEH

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Κατάθεση εξώδικου της ΓΕΝΟΠ στο Δ.Σ. της ΔΕΗ για το Αλιβέρη

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του Αλιβερίου, του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που, βάσει συμβάσεων, έπρεπε να λειτουργεί από τον Ιανουάριο, αλλά δεν έχει ακόμη καν ...ξεκινήσει η κατασκευή του!

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προχώρησε στην κατάθεση εξώδικης διαμαρτυρίας προς το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, σε μία εξέλιξη που ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη αντιπαράθεση της Ομοσπονδίας προς τη νέα υπό τον κ. Αρθούρο Ζερβό διοίκηση.
Η ΓΕΝΟΠ σαφέστατα αφήνει αιχμές κατά των ενεργειών αρμόδιων υπηρεσιών της ΔΕΗ, τόσο σε σχέση με την εκ των υστέρων ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων στην τοποθεσία που επρόκειτο να εγκατασταθεί το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού, όσο και σε σχέση με την περίφημη, πλέον, προσθήκη ρήτρας στη σύμβαση με την ανάδοχο ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, με την οποία η κρατική επιχείρηση θα αναλάμβανε οποιεσδήποτε δαπάνες προέκυπταν εξαιτίας της εύρεσης αρχαιοτήτων.
 Ο χειρισμός της υπόθεσης είχε οδηγήσει στην καρατόμηση του πρώην Γενικού Διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ κ. Αβραάμ Μιζάν, ενώ η επιχείρηση, για ένα έργο με συμβατικό τίμημα περί τα 200 εκατ. ευρώ έχει ήδη καταβάλει στον ανάδοχο περί τα 150 εκατ. ευρώ χωρίς καν, όπως προαναφέραμε, οι εργασίες κατασκευής, να έχουν ξεκινήσει.
Πηγή www.protothema.gr/economy/article/?aid=60812

Σημείωση ΕΝ. ΕΡΓ. ΔΕΗ: Αν έδωσε το 90% περίπου του τιμήματος και δεν ξεκίνησε το έργο, ενώ έπρεπε είδη να αποδίδει χρήματα. Με τι λεφτά αλήθεια θα γίνουν τα εργοστάσια που δεσμεύθηκαν όλοι (Πρωθυπουργός - Βουλευτές ΠΑΣΟΚ & Αρ. Ζερβός) στην περιοχή.

Μας δουλεύουν ή κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: