DEH

DEH

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Συμμετέχουμε στους αγώνες των ταξικών συνδικάτων.
4ώρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Το Δ.Σ του Συνδικάτου Ενέργειας Εργατική Αλληλεγγύη αποφάσισε να συμμετέχει, με 4ώρη στάση εργασίας, στην απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Εργατικών Κέ-ντρων, των Ομοσπονδιών, των Ταξικών Συνδικάτων και της ΑΔΕΔΥ που προκήρυξαν για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.
Αντιστεκόμαστε αγωνιστικά στον ταξικό πόλεμο που κήρυξαν ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, η Ε.Ε, οι Βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό ( ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ).
Φάνηκε πλέον ξεκάθαρα ότι τα ελλείμματα και το εξωτερικό χρέος είναι το πρόσχημα για να περάσουν σε μια γενικευμένη επίθεση στα εναπομείναντα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και καταχτήσεις των εργαζομένων ολόκληρου του περασμένου αιώνα!
Αυξήσεις ορίων ηλικίας, μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις εργατικών εισφορών, μειώσεις έως και κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων, αύ-ξηση φορολογίας στους εργαζόμενους, φορολογικός παράδεισος για τους εργοδότες είναι η βασική φιλοσοφία του «Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης».
Μέσα σ αυτό τον καταιγισμό των αντεργατικών μέτρων η ΓΣΕΕ και τα «βασικά υποκατασ-τήματά» της ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος! Γι αυτό και παρότι προκήρυξαν απεργία κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των ταξικών συνδικάτων την έβαλαν σε άλλη ημερομηνία για να διασπάσουν το Μέτωπο του αγώνα!
Πλέον οι αγώνες για την προστασία και διεύρυνση των εργασιακών και ασφαλιστικών δι-καιωμάτων πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων μέσα από Ταξικά, αγω-νιστικά Συνδικάτα και επιτροπές αγώνα που θα απαιτούν:
- Καμία μείωση μισθών, καμία μείωση σύνταξης καμία αύξηση ορίων συνταξιοδό-τησης. Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα για να ζούμε από ένα μισθό
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
-Κατάργηση των αντασφαλιστήκαν νόμων
- Ακύρωση των Ιδιωτικοποιήσεων μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων
-Δημόσια και πραγματικά Δωρεάν Παιδεία και Υγεία
- Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, διάλυση των μηχανισμών καταστολής και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: