DEH

DEH

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΗΣ ΒΑΤΑΛΗΣ Αν/Γραμματέας ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ - Μελος ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕH
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Μετά τις περίφημες Εκατό μέρες που μέσα στις οποίες θα έλυνε τα πάντα ο Γ.Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και ενώ έπρεπε να μας δώσει τις αυξήσεις που μας υποσχέθηκε προεκλογικά καθώς γνώριζε (όπως μας έλεγε) ότι ΄΄Λεφτά υπήρχαν΄΄ και ΄΄σχέδιο για να βγούμε αλώβητοι από την κρίση είχε΄΄ , ενώ πρέπει να πληρώσουν οι ΄΄έχοντες και κατέχοντες ΄΄ και τα ΄΄υψηλά εισοδήματα΄΄ βάση των προεκλογικών δεσμεύσεων και προγραμματικών εξαγγελιών.
Μέσο δακρύβρεχτου διαγγέλματος και αφού τα προσκείμενα ΜΜΕ , προηγουμένως διαμόρφωσαν το κατάλληλο περιβάλλον. Για το δικό μας καλό ο Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ προχωρά:
-Σε Πάγωμα των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο, και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ).
- Σε Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (αλλά μας έλεγε προεκλογικά με εκθέσεις που υπήρχαν επ΄αυτού ο τέως Πρόεδρος των ασφαλιστικών Ταμείων και νυν Υφυπουργός Εργασίας)
-Σε μείωση κατά 10% ως 20%των επιδομάτων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
-Σε πάγωμα όλων των προσλήψεων ευρύτερο στο δημόσιο (αλήθεια τι θα γίνει με την ΔΕΗ)
-Σε Περικοπή κατά 10% των δαπανών όλων των υπουργείων οι οποίες θα σηματοδοτήσουν πρόσθετες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.
-Σε Μεγάλες και σαρωτικές φορολογικές αλλαγές που θα επιφέρουν μεγαλύτερη επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους ειδικότερα στα μεσαία εισοδήματα, έως και το ΄΄Αλησμόνητο΄΄ εποχής Ανδρέα για Ρετιρέ Δημοσιών Υπαλλήλων ακούσαμε.
-Σε αύξηση φόρων στα καύσιμα και στα τσιγάρα.
Όλα τα μέτρα υπέρ των χαμηλών κοινωνικών ομάδων και στρωμάτων και ενάντια στο ΄΄κεφάλαιο΄΄ και τους μεγαλοβιομήχανους (1.8 δις ευρώ θα αποφέρουν). Τυχαίο άλλωστε είναι που ο Πρόεδρος του ΣΕΒ στηρίζει τα μέτρα του κ. Παπανδρέου; Το κάνει κι αυτός για το καλό μας;
Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ ΄΄πριν Αλέκτωρ Λαλήσει τρεις΄΄ πρόδωσε τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού και των εργαζόμενων ισοπέδωσε σοσιαλιστικά κατακτήσεις και κοινωνικά δικαιώματα, υποβαθμίζοντας το επίπεδο ζωής των πολιτών.
Ακόμη και η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και διαρρήγνυε τα ιμάτια της σε κάθε πεζοδρόμιο και που τόσο επένδυσε στην επαναδιακυβέρνηση αυτού, έμεινε άφωνη με τα τον μύθο που δημιούργησε προεκλογικά για το ΄΄μαγικό ραβδί του Γιώργου Παπανδρέου΄΄, πως θα έλυνε τα προβλήματα των Ελλήνων. Αλλά τι να κάνει τώρα μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Όλες οι κοινωνικές ομάδες η μια μετά την άλλη ΄΄μπαίνουν΄΄ σε μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Με όποιο τρόπο μπορούν, στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις και καταδικάζουν την πολιτική του.
΄Ηρθε και η δικιά μας σειρά να αντιδράσουμε.
-Για την ΔΕΗ.
-Για την Περιοχή.
-Για μέλλον μας.
Στις 10 & 11 Φεβρουαρίου στις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων στο ΔΣ της ΔΕΗ στέλνουμε πολιτικό μήνυμα ενδυναμώνοντας, στηρίζοντας και ψηφίζοντας την ΔΑΚΕ , καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και των υποστηρικτών της.
Την δράση μας, την δυναμική μας, το ασυμβίβαστο ενάντια στα συμφέροντα της επιχείρησης και των εργαζόμενων, το έχουμε αποδείξει.
Με προεξάρχοντα τον Γεν. γραμματέα της ΓΕΝΟΠ και Γραμματέα της ΔΑΚΕ Βαγγελη Μπουζούλα πολεμήσαμε και καταγγείλαμε ακόμη και τον ιδεολογικό μας φορέα όταν ήταν κυβέρνηση, για μέτρα που ήταν ενάντια στην επιχείρηση και τους εργαζόμενους. Εναντιωθήκαμε και καταγγείλαμε σκοπιμότητες που υπονόμευαν των αγώνα μας, από όπου κι αν προέρχονταν.
Για αυτό τον στηρίζουμε στον αγώνα του για εκλογή στο ΔΣ της ΔΕΗ και μας τιμά να είμαστε συνυποψήφιοι και συναγωνιστές μαζί του. Για αυτό τολμούμε και ζητούμε τη ψήφο του κάθε ΔΕΗτζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: