DEH

DEH

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Εκατομμύρια ευρώ οι απώλειες σε περίπτωση αποσύνδεσης του τέλους από την ΔΕΗ

Τον κώδωνα του κινδύνου για απώλειες εκατομμύριων Ευρώ από το ελληνικό δημόσιο σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση από τον Άρειο Πάγο που θα αποσυνδέει την είσπραξη του τέλους ακινήτων από την ΔΕΗ, κρούει ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων. Μιλώντας στον Βήμα FM, o Χ. Θεοχάρης ανέφερε ότι τα έσοδα που κινδυνεί να χάσει το κράτος ανέρχονται σε τουλάχιστον 700 εκατομμύρια Ευρώ για το 2012, για τις εισπράξεις μέχρι και τον Φεβρουάριο ενώ για το 2013 το ποσό είναι περίπου το ίδιο ή και λίγο παραπάνω. Ήδη, πάντως, όπως υποστήριξε, αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης.

Αναζητούνται εναλλακτικές μέθοδοι, πρακτικά εφαρμόσιμες


Αν υπάρξουν προβλήματα, υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, το ισοδύναμο γι αυτό το ποσό, θα πρέπει να βρεθεί με άλλον τρόπο.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια διαδικασία, η οποία δεν θα ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο» σημείωσε προσθέτοντας ότι το πιο εύκολο θα ήταν να πάνε οι πολίτες με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο στην ΔΕΗ και να δηλώσουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τότε εμείς θα έχουμε όλα τα στοιχεία.

Όμως αυτό, όπως είπε, έχει πολλά πρακτικά προβλήματα και θα ταλαιπωρηθεί όλη η Ελλάδα.

Ο Χ. Θεοχάρης, υποστήριξε ότι αναζητούνται μέθοδοι πρακτικά εφαρμόσιμες.

«Αν πρέπει να κοπεί η είσπραξη αύριο, εμείς πρέπει μέσα ή μετά τις γιορτές να έχουμε τελειώσει. Θα είναι διαφορετικό από το να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τον Μάρτιο να το ψάξουμε» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: